Siseminister Hanno Pevkur avaldas Saaremaa omavalitsuste vabatahtliku ühinemise läbirääkimistele toetust. „Kaarma, Kärla ja Lümanda vald on siin aktiivsust üles näidanud ja juba lähiajal jõuab nende ühinemisotsus valitsusepoolse kinnitamiseni. Usun, et ka teised Saaremaa omavalitsused saavad sellest ühinemiseks hoogu juurde ning asutakse põhjalikult ja konstruktiivselt läbi rääkima,“ märkis siseminister Hanno Pevkur.

Siseminister ja Kuressaare linnapea kõnelesid ka tänavu kevadel siseministeeriumi initsiatiivil alguse saanud lipuväljaku rajamise ideest. Hetkeseisuga on Kuressaare linnavalitsus saanud muinsuskaitseametilt loa rajada lipuväljak kesklinnas asuvale Vabaduse ausamba platsile ning valminud on väljaku esialgne eskiis. Järgmise sammuna võetakse hinnapakkumised.

Hannes Hanso avaldas lootust, et lipuväljak valmib veel käesoleva aasta sügisel. „Hea on näha, et Kuressaare on lipuväljaku rajamisel Saaremaal suunanäitajaks. Heisatud riigilipp on üks lihtsamaid viise tõsta meie inimestes suuremat rahvustunnet ja ühtsust,“ tänas Hanno Pevkur Kuressaare linnapead.