Õppealajuhataja Anne Põldsaar rääkis, kuidas on läinud töö tahvelarvutitega. Kui algul olid need rohkem algõpetuses kasutusel, siis järjest enam on ka aineõpetajad hakanud neid kasutama. Külalised said ka ise proovida tahvelarvutite abil erinevaid ülesandeid lahendada.

See andis selgema arusaamise ja tekitas huvi. Kool ise on saanud endale uued sõbrad Tallinna Reaalkoolist, Tartu Erakoolist ja Gustav Adolfi Gümnaasiumist.

Kantsler Kalle Küttis arutles, miks peab koolijuht olema kursis uuendustega IT-maailmas. Meie noored on paratamatult selle keskel ning nendega suheldes on oluline olla enam-vähem samal lainel.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo selgitas reformide vajalikkust kõigil tasandeil, sest õpilaste arvu vähenemine puudutab kõiki koolitüüpe. Kindlasti on vaja teha suuri muudatusi meie õppekavades ning kutseõppes ega kõrghariduses ei saa lubada dubleerimist.

Kõik on seotud rahaga. Praegustes hariduskuludes on palgaosa võrreldes teiste maadega liiga väike. Koolide rahastamise põhimõtetes plaanitakse muudatusi ning rahastamismudelit tuleb lihtsustada nii, et sellest kõik aru saaksid.

Minister vastas ka saalisviibijate küsimustele. Maakonnas on väikseid koole palju ning üks põhimuresid oli just õpilaste arv koolis.