Mehed kinnitavad kui ühes suust, et tegu on elustiili ettevõtlusega, kus on vaja ise 24/7 kätt pulsi peal hoida. Lisaks ollakse tööandjaks aastaringselt viiele inimesele, kellele lisanduvad hooajalised töötajad. “Kui vajame uut personali on meie eesmärgiks alati leida inimesi, kes elavad meie läheduses. Soovime olla kogukonna osa ning ka pikk igapäevane sõit võib muutuda kurnavaks,” sõnas Jüri Lakspere.

Iga algus on raske

Ettevõtte sünnilugu ulatub aastasse 2007, kui lõpetati vana rehielamu taastustöödega. Siis sai vastu võetud otsus alustada turismiäriga. “Kui vaadata tagasi sellele ajale, siis olime ikka üsna kaugel arusaamast valdkonna eripärast ja sellest, mis turul toimub. Esimestel aastatel oli klientide arv suhteliselt madal. Ilmselt oli oluline osa selles nii üleüldises majanduse seisul ja väheses tuntuses, kuid kindlasti mängis suurt rolli ka see, et meie konverentsitingimused polnud välja arendatud. Kose vald on turistile pigem läbisõidukohaks Lõuna-Eestisse ning pikki peatusi siin ei tehta .See tähendab, et üksik ega pereturist siia naljalt oma puhkust ei planeeri,” rääkis Jüri ettevõtte sünnist ja Kose valla turismist.

Turismiettevõttel on oluline luua omapoolne argument –miks just sind külastada? “Täna oleme kindlalt fokusseeritud ürituste korraldamisele, pakkudes klientidele häid seminari ja peo läbiviimise tingimusi külmal perioodil kuni 50 inimesele ning kuni 500 inimesele suveperioodil. Majutuskohtasid on meil kogu kompleksi peale 58 ning lisavõimalusena saavad kliendid tellida nii erinevaid aktiivse vabaaja veetmise võimalusi kui ka töötubasid,” tutvustas Jüri Kuke Turismitalu võimalusi. Tänaseks külastab turismitalu aastas 10-12 000 inimest.

Uus köök ja Põhjala toitlustus

Selle aasta kevadel valmis talus uus köögihoone, mis on varustatud tipptasemel seadmetega. Köögihoone annab võimekuse toitlustada väga suuri gruppe.“ Just suure võimekuse ja köögipotentsiaali ärakasutamiseks lõime käesoleva aasta sügisel talust eraldiseisva toitlustuse kaubamärgi Põhjala Catering. Nii nagu Kuke Turismitalu on ka Põhjala Cateringi eesmärk pakkuda erinevatel üritustel kvaliteetsest ja võimalikult kohalikust toorainest valmistatud Eesti ja Põhjala köögi maitsvaid roogasid. Kuna ürituste korraldamise valdkonnas tegutsetakse juba pikalt ning varasematelt koostööpartneritelt on tulnud siiani enamik tellimusi, siis on hea meel näha, et ka Kose valla inimesed on meie vastu huvi tundnud ning oleme ka koduvalla inimestele saanud esimesed peolauad serveerida,” tõdes Jüri.