Tema arvates on praeguseks ebaõiglaselt unustusse vajunud ussimürgisalv Viprosal. Nüüd kasutavad seda eestlaste asemel hoopis välismaalased, kuigi tegu on väga hea ravimiga. Positiivne muutus on Tiiu Vaha sõnul aga see, et populaarseks on muutunud Hiina meditsiini teadmised, mida tasub kuulata.

Perearst Andri Meriloo sõnul on veerandsaja aastaga muutunud patsientide suhtumine. Kui omal ajal tuli inimene arsti vastuvõtule kaebusega, siis nüüd tullake interneti abil endale määratud diagnoosiga.

Samas on jäänud populaarseks mõned vananenud müüdid. Näiteks helistavad inimesed, et neil on bronhiit ja soovivad, et arst kirjutaks antibiootikume, kuid tänapäeval bronhiiti üldjuhul enam nendega ei ravita.

Meriloo ütles, et kuigi ravivõimalused tänapäeval järjest suurenevad, kasvab ka haiguste ja haigete hulk. Sageli on need arvutiajastu mõjudest tingitud: ülekaalulisus, silmaprobleemid, kõrge vererõhk, suhkruhaigus, südame-veresoonkonna haigused.

Loe pikemalt 22. jaanuari Lääne Elu Terviselehest.

Hea lugeja, kui ka sina tead mõnd vana head ja toimivat tervisenippi, mis näib olevat ebaõiglaselt unustuse hõlma vajunud, siis jaga seda kommentaariumis ka teistega.