Laulurõõmu pakkusid kolm vahvat lauljat Sigrid Mark, Anu Luiga ja Saidi Tammeorg. Teie trio oli äge!

Ei puudunud ka estraadipalad, mida esitasid Tiina Hoop, Heldur Hoop ja Astra Kittus.

Terje Puistaja, kes praegu töötab Eesti Rahva Muuseumis, leidis aega kohale tulla ja pani rahva koos tantsima - mängima.

Kuna meil oli stiilipidu, siis meie vallavanemast Kaido Kõivust sai tubli pioneerijuht. Kaela seoti punane pioneerirätik ning anti üle vastavad juhi kohustused, millega ta väga hästi toime tuli.

Külas käisid ka tollased „suured kuulsused„ nagu Jaak Joala, Heidi Tamme ja Georg Ots. Otse loomulikult lõi publiku pahviks „Jaak Joala„ oma „Suveöö" lauluga, mille peale vallandus kuumim aplaus terve õhtu jooksul.

Foto: Heiki Siilbek

Puhvet pakkus mitmekülgset kaupa igale maitsele ja võimalust kaardiga maksta. Taoline teenus oli peokülalistele esmakordne, tänu Kersti ja Aare Paisole, kes sellel õhtul ainsatena pidutsemise kõrvalt tööd pidid tegema. Aitäh Teile ettevõtlikuse eest!

Usun, et pidu läks hästi korda ja kõigil oli võimalus veidi nostalgiat tunda ja vanu aegu meenutada.

Tahan öelda kõigile peol ülesastunutele suured tänud, et tulite, kaasa lõite ja head hoogu sellele peole andsite, ilma Teieta polekski pidu ju olnud! Kõigile  lusti ja head tegemisrõõmu!

Suureks üllatuseks paljudele oli fakt, et kultuurimaja saal on muutunud, uued uhked aknad ja ribakardinad andsid saalile hoopis uue näo. Samuti ilus hele põrand ja lavakardin. Ka kõrvalruumidel on aknad vahetatud ja ribakardinad ees. Täielikult sai uuenduse kultuurimaja jõusaal, mis varemalt oli taidlejate ruum. Tänu kõrvalruumide vaheuksele saavad nüüd esinejad otse lavale ega pea läbi saali minema. Kõik see sai teoks tänu Põlvamaa Partnerluskogu meetme „teenuste kvaliteedi ja kättesaadavuse parandamine" raames. Kogu projekt läks maksma 346 224 krooni, millest Partnerluskogu toetus oli 300 000 krooni.

Juba on suur kevad käes ja suvigi kohe, kohe tulemas. Tahaksin natuke Maaritsa rahva suvistest plaanidest rääkida. Ennekõike aga öelda suur suur aitäh neile meie inimestele, kes 7. mail külaplatsile appi koristama tulid. Plats on meil üsna suur ja saab veel suuremaks mänguväljaku näol, mille järgmisel aastal projektirahadega juurde saame. Tulemas on neli atraktsiooni lastele, mõeldud igas vanuses kasutajatele. Tahaksime teha ka istumiskoha emadele-isadele, kui lapsed mängimas on. Siinkohal aga mure materjali hankimisel, kui kellegil on võimalus lauamaterjali laua ja pinkide tarvis ära anda, siis palun andke teada.

Oma piirkonna jaaniõhtut peame 22. juunil. Lastega alustame kell 19.00 ja pillimehed tulevad  peale kella 20.00. Siikohal tahaksin reklaamida tänavuse peo pillimehi, kes pärit Saaremaalt ja kui keegi tunneb nende muusika vastu huvi, siis kõige lihtsam on kuulata Kanal 2 ilmateate taustamuusikat, kui meesterahvas ilmateated ette loeb („Lootuste linnutee"). Seekord on plaanis palju huvitavaid võistlusi täiskasvanutele, eriti põnevaks ehk kujuneb raskuse otsas olevast pudelist õlle joomine. Ilmselt läheb veidi rohkem pigutust vaja, kui lihtsalt joomisel.

Platsile tuleb tänavu ka meie kohalik kauplusauto, kust igaüks saab meelepärast osta. Olemas on ka grillimisvõimalus ja pidu toimub iga ilmaga, öeldakse ju, et pole olemas halba ilma, vaid on vale riietus.

Tänavu osales Maaritsa küla üleriigilisel Kodukant külaliikumise parima küla väljaselgitamisel ning oleme Põlvamaa „Aasta Küla" kandidaadid. Seoses sellega külastab meie küla Ene Ergmaa koos Põllumajandusministeeriumi ja Kodukant liikumise inimestest koosneva komisjoniga. Kuuupäev pole veel täpselt paigas, kuid tõenäoliselt sünnib see 6 või 7. juuli paiku. Kallid külaelanikud, hoidkem siis korda ja puhtust, et oleksime selle tiitli väärilised!

30. juulil tuleb meie kandi 9. külapäev, mille aluguseaeg pole veel paigas, kuid kindlasti õhtupoolikul. Tasuks juba küpsetajatel mõelda, millist kooki tänavu oksjonile küpsetada ja käsitöö huvilistel võimalus oma kaupa müüa. Toimib ka kindlasti käsitöö tuba, mida Merike Tamm seal täpselt seekord õpetab selgub varsti.

Kõigile põnevuse nautijatele pakkume seekord võimalust suure õhupalliga tiigil osavust ja püsivust proovile panna. Neid palle tuleb meile koguni kaks tükki, kuidas see kõik sünnib, näete kui kohale tulete. Õhtust simmanit veab ans."Säde"  Tartust. Täpsem info tulekul! Soovin kõigile ilusat, sooja suve ja parimate lootuste täitumist!