Missikrooni saaja üle otsustas žürii, kuhu kuulusid teiste hulgas Miss Tabasalu 2011 Elisabeth Kangroo, fotograaf Ardo Kaljuvee, tantsija Marko Kiigajaan, modelliagentuuri eestvedaja Victoria Kass, Miss Estonia 1989 Cathy Korju-Tullkvist.

Ettevalmistused sügisel

Tutvustamisvoorus rääkis iga neiu endast ja inimestest, kes teda enim mõjutanud on. Teine voor tõi missikandidaadid hoogsa rühmatantsuga lavale, kus iga neiu sai särada ka oma isikupärase sarmiga.

Tantsuvooru järgsel vaheajal õnnestus vestelda Tabasalu ühisgümnaasiumi direktori Carolin Kadajaga, kes oli väga rõõmus noorte tubli, novembris alanud ettevalmistustöö üle. "Missivõistlusest on saanud meie kooli üks ilusaid traditsioone, noored on seda üritust väga põhjalikult ette valmistanud ning uskumatult palju sponsoreid seda toetama leidnud," kiitis ta.

Neiudelt päriti palju

Piduliku õhtukleidivooru käigus tuli igal missikandidaadil vastata küsimusele "Kuidas kujuneb isiksus", tõmmata loosiküsimus ning vastata ka žüriiliikmete poolt esitatud küsimustele. Päriti, kellele annetaks missikandidaat miljon eurot, mis tähendus on missindusel kohalikus ja ülemaailmses mõttes, millised on hea missi omadused, millised eestlased on Eestit maailmas kõige paremini esindanud, kas missikandidaat usub maailmalõppu, milline näeb missiks pürgija argipäev välja kümme aastat hiljem, milliseid iseloomuomadusi oma sõbras-sõbrannas kõige rohkem hinnatakse ning paluti nimetada kõik Eesti presidendid kronoloogiliselt õiges järjekorras.

Üks ootamatumaid ülesandeid missikandidaadile oli kehastumine tütarlapseks, kes näitlejana castingul enesest parima peab andma.

Võitsid kauneimad

Vaheajal said kõik soovijad end säravate missikandidaatidega koos pildistada. Soovijaid oli väga palju, õnneks kestis ka vaheaeg kaua. Pinge saalis jõudis haripunkti, kui õhtujuhid asusid missivõistluse tulemusi välja kuulutama ja publik jalgadega põrandat trummeldas.

Žüriiliikme Ardo Kaljuvee poolt välja pandud eriauhinna, fotosessiooni omanikuks sai Brette Saar. Publiku lemmiku tiitli pälvis Käroli Kullamaa, teiseks printsessiks valiti Kristel Kammer ja esimese printsessi tiitli pälvis Ada- Marie Nelke.

"Miss Tabasalu 2012 on Käroli Kullamaa!" hõikas õhtujuht ja kullavihmas sammus kaunis abiturient Elisabeth Kangroolt missikrooni ja auhinda vastu võtma. Mõne hetkega täitus lava õnnitlejatest ning väikesi fänne, kes võitjaid kallistada soovisid, tuli üha juurde. "Esmaspäevane koolipäev kujuneb väga õnnelikuks, kindlasti kõik väikesed koolikaaslased õnnitlevad mind.

Esmaspäevast hakkab ka tõsine töö, sest ma lõpetan 12. klassi ja valmistun riigieksamiteks," andis värske miss Käroli Kullamaa esimese intervjuu. "Tahaksin väga minna ülikooli ja õigusteadust õppida. Püüdlen selle poole."