Eelmise õppeaasta jooksul osalesid meie õpilased mitmetel piirkondlikel ja vabariiklikel konkurssidel ja olümpiaadidel. Tublim neist oli 9. klassi õpilane Markus Saarniit, kes saavutas märkimisväärseid kohti mitmes õppeaines. Õpetajad on teinud tänuväärset tööd õpilaste juhendamisel. Oma põhjaliku ettevalmistusega avaldasid muljet 8. klassi õpilased, kes tegid väga heal tasemel uurimistöid ja kaitsesid neid edukalt.

Möödunud õppeaastal toimus lisaks tavapärasele õppetööle palju õppekäike koolivälistesse õpikohtadesse, nt põllumajandusmuuseumi, lennundusmuuseumi, seiklusparki, teaduskeskusse, Võrru ja Piusa jõe ürgorgu. Õpilastele käisid koolis esinemas oma ala asjatundjad, kes rääkisid puhtast joogiveest, vee- ja liiklusohutusest, metsast ja matkatarkustest. Nägemispuudega noored õpetasid maailma vaatama teisest vaatepunktist, spordiajakirjanik ja rahvamuusik tutvustasid oma tööd. Üheks elamusrohkemaks ürituseks kujunes märtsis toimunud veeohutuskoolitus, mille käigus oli nii õpilastel kui ka õpetajatel võimalus õppida inimese päästmist Pullijärve raiutud jääaugus.

Koolis tegeldakse aktiivselt pärimusõppega. Sügisest jätkuvad pärimusõpperingid, kus õpetatakse setu ja võru kultuurilugu. Majandusõpe toimub peale ainetundide ka väljaspool kooli. Lõpuklassi õpilased käisid ettevõtluspäeval Värskas, õpilasfirmad käisid Tallinnas ja Riias. Ka Seto Kuningriigipäeval oli koolil oma müügilett.

Quo vadis, Misso Kool?

Alates sügisest läheme üle uuele õppekavale, pöörates ühtlasi rohkem tähelepanu looduse ja maaelu tundmaõppimisele. Algklassides võtame kasutusele tahvelarvutid, mis aitavad kaasa õppekava täitmisele. Loodame, et nende kasutamisega suureneb õpilastel motivatsioon õppida ja need muudavad ainetunnid veel atraktiivsemaks. Peale õpetajate suvise koolituse, mis toimus koostöös Tartu Ülikooli ja Eesti Maaülikooliga, on augusti lõpus tulemas tahvelarvutite kasutamise koolitus, mille korraldab Tartu Erakool. Selles koolis on tahvelarvutid kasutusel juba mitmendat aastat.

Alates oktoobrist saab 15 algklassilast hakata käima Väimelas ujumas tänu sponsorile ja riiklikule programmile.

Kooli söökla kandideerib vabariigi 21 söökla hulgas parima koolisöökla tiitlile. Tulemused selguvad oktoobris.

Sellel aastal saime ainukese Võrumaa koolina heakskiidu meie esitatud Comeniuse rahvusvahelisele projektile. Järgmisel kahel aastal osaleme üle-euroopalises õppe-kasvatustööarenduslikus projektis, milles on partnereid 9 riigi 11 koolist. Projekti teema on „Euroopa: eilne ja tänane homse heaks". Saime ka eripreemia projektikonkursil, mis võimaldab ühel meie kooli õpilasel koos Värska Gümnaasiumi eakaaslastega sõita Strasbourgi rahvusvahelisele noorteüritusele.

Alates septembrist alustab Misso Koolis tööd mitu uut õpetajat: matemaatika-, kunsti-, kehalise kasvatuse, inglise ja saksa keele õpetaja.

Ja on suur rõõm mainida, et suve jooksul on õpilaste arv Misso Koolis kasvanud hüppeliselt, ka lasteaias.

Rõõmsat ja sisukat uut õppeaastat kooliperele ja kogu Misso rahvale!

Kooliaasta avaaktus toimub 02.09.13. a kell 10.00