Sooja lõunat pakutakse esialgu alates keskpäevast kahe tunni kestel, menüüs on supp ja praad. Muul ajal saab süüa kooke, pirukaid, hamburgereid jmt. Neid valmistab kohapeal Sinaida Valdas ise. Leti taga teenindab tema minia Ene Vlasjuk. Pakutakse ka alkoholitooteid. Söögimaja on avatud esmaspäevast neljapäevani kella 10-19, reedel ja laupäeval kella 12-24.

 „Vaatame, mida linnarahvas rohkem vajab," lausus eelnevad kümmekond aastat kooli sööklas töötanud kogemustega toitlustaja ootusvalmilt. Igatahes detsembrikuus on kõik nädalavahetused broneeritud sünnipäevalaudadeks.

Projektist kuni teostuseni on söögimaja peaaegu tervenisti valminud Valdaste pere kätetööna Soomes ehitajana leiba teeniva pereisa Alesi juhtimisel.

Kunagise tarbijate kooperatiivi laohoone ostis Sinaida Valdas Mõisaküla linnalt neli aastat tagasi. Aasta hiljem vahetati hoone katus. Suurem osa töid on tehtud viimasel ajal: ehitatud vaheseinad, soojustatud lagi jne. Nägusa sisekujundusega söögisaale kütavad õhksoojuspump ja ahi, kõrvalruumi pullerjan.

Pool aastat tagasi läbis Sinaida Valdas Töötukassa korraldatud ettevõtluskoolituse ja sai 4474 eurot stardikapitali. Nüüd ootab ta PRIA-lt vastust juba uuele äriplaanile, et uuendada hoone välisfassaad ja rajada parkla. Selleks eraldas 640 eurot toetust ka Mõisaküla linn. Kuluka ettevõtmise tarvis on lisaks pere säästude ärakasutamisele tulnud võtta ka pangalaenu. „Päev läbi on rahvast käinud, nii palju sooje sõnu on öeldud, pool kööki on lilli täis," sõnas Sinaida Valdas avamispäeva õhtul liigutatult. Ja neid sooje sõnu ning kiitust jagus veelgi.

 „Meeldib väga!" ütlesid tagumises söögisaalis lauas õhtut veetes mõisakülalased Arvo Pede ja Külli Argel. „Fantastiline!" hüüatas nende lauakaaslane Ilga Suurmets. „Siinal on julge pealehakkamine," tunnustas ees baarisaalis istunud Arno Torn. „Müts maha tema ees!" lisas samast üle laua Raivo Suurmets.

„Väga positiivne ettevõtmine. Soovin, et nad hästi vastu peaksid," oli Mõisaküla linnapea Ervin Tambergi kiitev hinnang.