Möödas on aeg, kus postiteenuse osutamise ainsaks eelduseks oli postkontori olemasolu. Mida aeg edasi, seda enam ei pea inimesed paki pärast või markide ostmiseks eraldi postkontorisse minema, vaid saavad mugavamalt selle ettevõtmise ühildada näiteks poeskäiguga või raamatukogu külastamisega.

See tähendab postkontorite kolimist kauplustesse, kaubanduskeskustesse ja ka raamatukogudesse. Nii nagu kõik meid ümbritsev on pidevas muutumises, muutuvad ka postiteenused.

Naabermaade ning teiste arenenud Euroopa riikide kogemusi ja eeskuju järgides tänapäevastab Eesti Post oma teenindusvõrku. Otsime pidevalt võimalusi, kuidas maapiirkonnas hoolimata muutunud oludest inimestele võimalikult lähedal olla. Ühe lahendusena sõlmime väikese mahuga/käibega töötavate postkontorite piirkonnas koostöölepinguid partneritega, kes osutaks lisaks oma põhiteenustele ka postiteenuseid.

Partneri valikul arvestame kindlasti kohalike olude ja võimalustega. Kas ja millised postkontorid anname üle partneritele, sõltub võimaliku partneri huvist ja võimalustest. Vastutus postiteenuse osutamise eest jääb ikkagi Eesti Postile, mistõttu ei saa me taolisi otsuseid teha kindlasti kergekäeliselt.

Heas koostöös Antsla Tarbijate Ühistuga saab Mõnistes alates 02.septembrist 201 3.a. postiteenuseid Mõniste A ja O kaupluses. Kaupluses saab saata kirju ja pakke ning võetakse vastu makse. Osta saab marke ja ümbrikke ning väikest valikut postkaarte. Saadetisi saab kauplusest kätte, kui kliendid need sinna tellivad.

Postiteenuseid osutatakse Antsla Tarbijate Ühistule kuuluvas Mõniste A ja O kaupluses,
E - R 13:00-15:00
L, P suletud

Eesti Postil on 350 postiasutust üle Eesti, neist lepingu alusel osutavad teenuseid ca 60 postiasutust. Lisaks on ettevõttel 1 22 pakiautomaati üle Baltikumi."


AS Eesti Post