MoNo eesmärgiks on varajane märkamine ja sekkumine jõudmaks riskinoorteni - noorte toetamine, nõustamine, uute teadmiste ja oskuste areng läbi mitteformaalse õpikogemuse ja -analüüsi. Mobiilse noorsootöö toimumise tööpiirkonnaks on kohad, kus noored viibivad.

Mobiilse noorsootöö rakendamiseks saavad noorsootöötajad eelnevalt ettevalmistuse. MoNo koolitusel käsitletavad teemad keskenduvad MoNo mõistetele ja põhitõdedele, seadusandluse tundmisele, riskide hindamisele ja ohtude vältimisele, esmaabile, psühholoogilistele aspektidele, võrgustikutöö tähtsusele ning mentorlusele. Mobiilse noorsootöö teostaja Keila vallas on noorsootöötaja Siiri Saar, töötaja tunneb ära MoNo punase logoga fliisi ja õlakoti järgi.

2013. aastal arendatakse mobiilse noorsootöö teenust Eesti 90 piirkonnas. Tegemist on projektipõhise tegevusega, mida rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Klooga Kultuuri- ja Noortekeskusel avanes alates 2013. aasta jaanuarist võimalus rakendada mobiilse noorsootöö teenust Keila vallas. MoNo kestab Keila vallas 31. augustini 2013.