"Nagu Jõhviski, oli ka Nokia kontserdimajas õnn meie poolel," ütles Ave Lääne.

Laureaaditiitli väljakuulutamise hetkel olid Monte tüdrukud saalis, juhendaja aga lava taga, nii et tantsijate esimene reaktsioon jäi Avel nägemata.

"Ent pärastpoolegi oli tüdrukutel värin hääles. Nii et nende rõõm oli ikka päris suur," ütles Ave Lääne. Eesti-teemalisi tantse valiti lõppkontserdile tegelikult küllalt vähe.

Kui suur nende osakaal maakonnavoorudes oli, seda pole Ave Lääne aega saanud tagantjärele uurida. Nokia kontserdilaval tuli Montel oma kategoorias ja vanuserühmas tegelikult rinda pista vaid Põlva Meie stuudio rühmaga. Huvitaval kombel olid nemad oma tantsu üles ehitanud täpselt samale muusikapalale, millele Montegi: "Piimanaiste polkale" ansambli Svjata Vatra esituses.

"Muusika oli sama, aga tantsuline lahendus kummalgi täiesti erinev," tõdes Ave Lääne.

Eesti-teemaliste, laste- ja vabatantsude kontserti üldjoontes kokku võttes ütles Ave Lääne, et rühmad näitasid valdavalt kõrget tehnilist taset ning häid ideid ja tantsijate osavust kombineerides saadi suurepäraseid tulemusi.

"Mul on ainult kahju, et Monte tüdrukud selle kontserdi ajal saalis ei suutnud viibida, vaid põdesid mujal omaenda etteaste eelset ärevust," ütles Ave Lääne. "Õnneks oli neil aga jaksu ära vaadata õhtune show-, estraadi- ja tänavatantsude kontsert, mis mulle juba üle jõu käis. Kindlasti oli see neile väga õpetlik."

Koolitantsu finaalis ilma teinud tants "Piimanaised heinapõllul" kuulub aga ka 26. mail Jõgeval toimuva maakonna laulu- ja tantsupeo kavva. Seda esitavad seal kaks neidude- ja kaks naisrühma.