Kevadel alustati varakult tänavapuude pügamisega. Kuna kogu tänavaäärset kõrghaljastust igal aastal ei pügata, tehti sel aastal hoolduslõikus Koidu ja Jaama tänava puudele. Nagu ikka, algasid kevadel augulappimistööd. Töid teostasid AS Eesti Teed masinad.

Augulappijad töötavad küll hästi, aga iga lapi kõrvale tekib kohe ka uus auk. Kalevi tänaval ja Rakvere maanteel ongi vaid rida lappe. Ammu teada tõde, et nii mõnigi tänav vajab juba pikemat aega katte uuendamist. Eelmise aasta lõpuks valmis linna läbiva trassi I etapp, renoveeriti Selja tee ja Rakvere maantee. See aasta on näidanud, et uus kergliiklustee leiab väga tihedat kasutamist nii noorte kui vanade poolt. Millal renoveeritakse Jaama tänav, pole tänaseks veel teada. Suuremate õnnetuste ennetamiseks korrastati tänaval sissevajunud vihmaveekaevude ümbrused. Teeolude parandamiseks Kronkskalda uuselamurajoonis sai uuendatud Astangu tänava katet, madalamatesse kohtadesse lisati asfaldi freesipuru.

Linna üldilmet parandas Kalmistu tee pindamine. Korralikult valmistati ette aluspinnas. Üleliigse niiskuse eemaldamiseks tee muldkehast kaevati piki teed kraavid ja juhiti vesi eemale. Olemasolev teepind kaeti killustikuga ja pinnati kaks korda üle. Meenutaks samas, et tee ei ole mõeldud raskeveokitele. Ohutu liikluse tagamiseks oleks edaspidi vaja rajada uus kergliiklustee, mida mööda jalakäijad ja ratturid pääseksid ohutult Pargi tänavalt Selja tee äärde.

Selle aasta suursündmus oli muidugi järjekordne Sõbralaat Kunda rannas. Pidustuste ajaks sai uuendused rannapiirkond. Valmistati juurde puidust istepinke. Vana, ohtlikuks muutunud külakiige asemele ehitati uus, mis näeb oma värvilises kuues välja uhkemgi kui eelmine. Laada ajaks sai valmis ka uuenenud rannavärav, nn Sõbralaada värav. Linna heakorraga võib üldiselt jääda rahule. Haljasalade ja kõnniteede hooldustööd on viimastel aastatel jagatud kolme firma vahel.

Keskuse ümbrust ja allasutuste õuealasid hooldab Kunda linna majanduskeskus, ülejäänud haljasalasid ja parke Kinnisvarateenindus OÜ. Kõik on saanud oma töödega seni hästi hakkama. Tahaks kiita Kinnisvarateenindus OÜ-d, kes leidis võimalusi tulla appi lisatööde tegemisel. Linna lillepeenraid ja noorhaljastust hooldab ning hekke pügab suurte kogemustega OÜ Viru Haljastus. Hooldustöid ja lumekoristust linna tänavate teeb OÜ Silvel Teenus. Erandiks on linna läbival trassil talitööd, kus talveperioodiks on sõlmitud eraldi leping Eesti Teedega.

Mõeldes kaevetöödele linnas, siis Rakverega me seekord küll võistelda ei suutnud, kus olid kõik tänavad läbi kaevatud, trassitöid tehti aga meilgi ‒ piki Koidu tänavat renoveeriti veetrass, uuendati ka soojatrassi lasteaia ja apteegi juures. Tänavate haljastus taastatakse lõplikult järgmise aasta maikuu jooksul.