Meestest esikolmikusse mahtunud aega näidanud Ardo Virkebau, üks nendest osalejatest, kes selle raja on ka tsikli seljas läbi sõitnud, nentis, et seda on omamoodi raske mõlemal viisil − nii tsikliga kui ka tsiklita − läbida ja selleks, et seda edukalt teha, on vaja mõlemaks alaks trenni teha.

"Täitsa lahe," postitas vahetult pärast võistlust esimesi emotsioone sotsiaalmeediasse Kaja Jõemets, kel kogemusi eriilmelistelt kergejõustikuvõistlustelt nii maakonnast kui kaugemaltki. Samas kirjutas Eike Mällo: "Kui ma alguses seda rada nägin, siis võttis ikka vanduma, aga tegelikult oli super lahe."

Kui naised ja põhiklasside mehed jooksid ligi kahekilomeetrilisel põhiringil, siis noortele ja vanematele veteranidele oli maha mõõdetud veidi lühem võistlusmaa, mille teiste seas läbis ka ürituse vanim osavõtja, 78aastane Eino Tolga, kes ilusti finišisse jõudis, kurtes vaid selle üle, et päike paistis silma ja nii pidi mõnel korral õiget rajaotsa otsima, kuid nii kaasvõistlejad kui ka rajajulgestajad olid talle selles meelsasti abiks.

Kuigi sellistel võistlustel on võidust tähtsam osavõtt, olgu ära toodud ka rajarekordid, mis meeste kahe ringi jooksus on kaheksakordse Eesti poksimeistri Sergei Tasimovi joostud 16.29 (järgnesid 2. Andrei Škubel 16.32, 3. Ardo Virkebau 18.38) ja naiste ühe ringi jooksus Margit Ahu 9.34 (2. Ave Uustalu 9.59, 3. Eike Mällo 10.26). Võrdluseks võib tuua, et külgvankriga mootorrataste maailmameistrivõistluste etapil sõidavad kiireimad selle 1,82 km pikkuse ringi läbi kahest minutist pisut kiiremini.

Motokrossiradade sari jätkub 15. juunil Illuka krossirajal ja 27. juulil Pühajõe krossirajal. Teadaolevalt on tegu Eesti esimese säärase jooksusarjaga. Lisaks pikema maa jooksudele on kavas kepikõnd ja mõistagi võivad kõik huvilised radu läbida ka käies.

Motokrossiradade jooksud kuuluvad üheksaetapilisse Ida-Virumaa argipäeva jooksuõhtute sarja, kus on lisaks esmakordsele jooksusarjale ka kümnendat aastat staadionidel läbi viidav ja tuleval esmaspäeval Vokas alguse saav aastajooks, mille põhidistantsiks on käimasoleva aasta jagu meetreid, ning 12. hooaega toimuv mäkkejooksusari "Joostes tippu", mille raames joostakse tehismägede tippu ning mis algab 1. juunil, kui joostakse Jõhvi mäkke. Sari lõpeb 24. augustil ja ka siis võisteldakse Kiviõlis, kus vallutatakse mäge motokrossiraja kõrvalnõlval.

Kõik sarja võistlused kuuluvad Ida-Virumaa liikumisharrastuse sarja, kus eri aladelt on kavas üle 120 võistluse. Sel nädalal saavad spordisõbrad osaluskordi hankida veel kolmapäeval Narvas toimuval argipäeva rattaõhtute etapil ning neljapäeval Pannjärvel (orienteerumine) ja Kohtla-Järvel (petank) kavas olevatel võistlustel.