Lugejate analüüsi põhjal on meie klientidest 80% kodused, pensionärid ja töölised, seega pean rohkem arvestama tellimisel nende maitset (aimekirjandus: kokandus, käsitöö, aiandus, elulood, ajalugu, sport ja ka kergema sisuga ilukirjandus). Loomulikult tuleb kindlasti tellida teatmeteoseid, tõlkekirjandust.

Eelmisel aastal seoses raamatukogupäevadega oli külalislaenutajaks lasteaia juhataja Asta Laas. Seoses kirjanike tuuriga (Maimu Berg, Maarja Kangro, Tarmo Teder, Rein Põder, Maire Liivamets) saime tänu õpetaja Kairile ja kooliraamatukogu juhataja Marjule kasutada kohtumiseks kooli aulat. Kuulajateks olid gümnaasiumi vanema astme õpilased ja kohalikud linnaelanikud. Koos kooli raamatukoguga panime välja enamuse nende kirjanike teavikutest. Pärast kohtumist kirjutasid kirjanikud neisse oma autogrammid. Enne Viljandisse sõitu külastasid nad ka linnaraamatukogu, kus vestlesime veel üldiselt eesti kirjanduse teemadel.

Eelmisel aastal tellitud ilukirjandusest on meie raamatukogus pooled Eesti kirjanike omad. Teiste maade ilukirjanduse saamiseks oleme rohkem kasutanud soodusmüüke.

Meil on lugejatele ka UUDIS: märtsist viime sisse viiviste süsteemi. See ei tohiks küll kedagi heidutada, sest tagastamistähtaeg on meil kuu aega, hiljem võimalus pikendada, ka telefoni teel (4377305). Lihtsalt tuleb rohkem jälgida tagastamise kuupäeva.

Kõigile ilusat kevade ootust ja ärge unustage teed meie raamatukokku.