Maakonna tasandil olid Väike-Maarja vallale olulised 2 teemat: Rakvere haigla ja Ussimäe jäätmekeskus. Mõlemal teemal jätkatakse õnneks Lääne- Virumaa omavalitsuste koostöölainel. Ussimäe jäätmekeskus avab uksed esimesel võimalusel ning seda uue tegevjuhi ning senise mittetulundusühinguga. Seda on Väike-Maarja vallavolikogu majanduskomisjon juba 2011. aasta septembris soovinud, kuid nüüd jõudsid selleni ka need omavalitsused, kes soovisid vahepeal sihtasutust moodustada. Õnneks on Pandivere piirkonna vallad: Laekvere, Rakke, Tamsalu ja Väike-Maarja olnud kogu aeg ühte meelt ning näinud SA moodustamisega pigem ohtu segaolmejäätmete hinna suurenemisele, mitte vastupidi.

Rakvere Haigla AS nõukogu sai 2011. aastal AS-i üldkoosolekult (sellesse kuuluvad kõik 15 Lääne-Virumaa omavalitsuste esindajat) selge signaali, et nõukogu poolt tehtud ettepanek: rajada Rakvere haigla juurde juurdeehitus (kokku ligikaudu 6000 m²) on seotud liialt suure äririskiga. Sellel hetkel oli projekteeritud 70 uut hooldusravi kohta ning taastusravile kabinetid. Laenu kavatseti võtta ligikaudu 4,5 miljonit eurot, millele lisanduksid veel 1,5 miljonit eurot haigla enda kapitali ja 1,5 miljonit eurot vabariigi valitsuse kaudu eraldatavaid vahendeid. 3. veebruaril toimunud järjekordsel üldkoosolekul oli haigla nõukogu ette valmistanud uued projekteerimise lähtetingimused, kus juurdeehituse suuruseks planeeritakse 2800 m² ja sellesse kavandatakse 48 hooldusravi kohta. See leidis kõigi osalejate üksmeelse heakskiidu. Tänasel päeval teadaoleva ajakava alusel on võimalik jõuda ehituslepinguni 2012. aasta sügisel ning selleks ajaks on selge ka eeldatav ehitusmaksumus.

Väike-Maarja vald on pidevas muutumises, kuigi me tahaks, et need muutused leiaks aset üha kiiremini. Paljud meist käivad harjutamas tänastes valla spordihoonetes. Kui nüüd mõelda, millised olid sportimisvõimalused aastaid tagasi, siis on vahe märgatav. Igapäevaselt nagu ei oskagi sellele tähelepanu pöörata. Soovitan käesolevas lehe abil tutvuda kõikide kultuuri- ja spordiringidega ning valida endale sobivaim välja. Minge kohale ja nautige! Nii lihtne see ongi.

Üheks probleemiks, mille parendamisele saame kõik mingil määral ka ise kaasa aidata, on turvalisus. Eelmise aasta lõpul ja selle aasta alguses on mõnedel ettevõtetel ja eraisikutel käinud „külas" öised vargad. Nad on garaažidest või laohoonetest tassinud minema vähegi väärtust omavat kraami. Siinkohal kutsun kõiki üles kahtlast tegevust nähes ise huvi tundma ja sellise tegevuse peatama või sellest siis konstaablitele teada andma. Eks me kõik saame rahulikumalt elada, kui öiseid pahatahtlikke „külalisi" vähemaks jääb.

Me võime olla õnnelikud, Lääne-Virumaa kõige sportlikum küla on Triigi küla. Selle tubli saavutuse eest otsustasime ära remontida Triigi võimla katuse. Remondi seostamine sportlikuma küla tiitliga on nüüd küll minupoolne pisike huumor, kuid õnnitlused Triigi külale.