Põlula Kooli tulevikku puudutavas arutelus oleksime oodanud aktiivsemat osavõttu ja tahet kaasa rääkida Põlula Koolis ja Ulvi lasteaias käivate laste vanemate ning kooli töötajate poolt.

Aitäh kõigile, kes küsimustiku täitsid ja oma seisukohti avaldasid.

Mõttetalgutel osales 31 inimest, kellest küsitlusele vastasid 21. Põlula Kooli puudutavas osas jagunesid arvamused pooleks:

* 50 % vastanutest arvas, et kool peaks jätkama 9-klassilisena ning töö jätkuma nii nagu siiani - kool asub Põlulas ja lasteaed Rägavere valla keskuses - Ulvis.

* 50 % vastanutest arvas, et kool peaks jätkama 6-klassilisena ning lasteaed mahutatakse koolimaja esimesele korrusele. Ainult üks inimene pidas õigeks kooli sulgemist.

Lasteaed-algkooli vastu toodi põhilise argumendina, et see vähendaks kooli õpilaste arvu veelgi, laps peaks vahetama kooli õrnas eas ja vanemad panevad lapse sel juhul kohe mõnda teise põhikooli või gümnaasiumisse.

Valla tulevikku puudutavas osas pidas ühinemist vajalikuks 15 vastanut, 6 ei pidanud ühinemist vajalikuks. Üksmeelselt eelistati ühineda Sõmeru vallaga.

Ühinemise plussidena toodi välja:

- Ühinemine annab väikesele vallale arenguks paremad võimalused

- Suurem elanike arv suurendab valla eelarvet

- Rahaline kokkuhoid arvestades suuremaid ja mahukamaid hankeid

- Suuremal pindalal on parem logistikat planeerida

- Tugevam ja pädevam haldusaparaat Ühinemise miinustena toodi välja:

- Ajaloolised põhjused, ääremaastumine

- Ostustamine käib kusagil kaugel, väiksem sõnaõigus valla asjades kaasarääkimisel

- Valla keskus jääb kaugele, kaob valla kokkuhoidmistunne.