Tallinn Sinfonietta mängijad on veendunud, et sajandite tagant pärit muusika on elav ja rõõmutoov tänaseski päevas ning stii list sõltumata suudab värsken dada vaimu, soojendada hinge ja kinkida meelelist naudingut ning meelerahu. Mozarti muusikat iseloomustab eriline sel gus: selline kergus, nagu oleks elamine midagi õhkkerget, väike unistav lõunapoolik, päikese hele soojus murul ja muretud inimesed varjudena kõikidel alleedel (Jüri Reinvere).

On täheldatud, et Mozarti muusika aktiveerib ajutegevust, mõjub positiivselt verbaalse - tele võimetele, loomingulisusele, intuitsioonile ja mälule ning aitab kaasa mõttetegevusele. Samuti on tõestatud, et Mozarti muusika omab suurimat stressi vastast ning tervendavat mõju.

Hoolimata lühikesest tegutse misajast on TALLINN SINFONIETTA oma emotsionaalse musitseerimisega liigutanud kuulajate südameid ning ergutanud meeli nii Eestis kui välismaal.

Algselt peamiselt Mozarti muusika esitamiseks Risto Joosti, Ivo Lille ja Harles Mägi poolt kokku kutsutud kollektiivist on saanud orkester, mille rikkalikus repertuaaris on lisaks klassikalistele meistriteostele ka cross-over projektid.

Kuigi orkestri peadirigendiks on 2012. aastast Andres Mustonen, astub orkester meil üles hoopis Venemaa ühe nimekama noorema generatsiooni dirigendi Mihhail Leontjevi taktikepi all. Mihhail Leontjev on oma noorest east hoolimata juhatanud nii Venemaa kui ka Jaapani tuntumaid sümfooniaorkestreid, ooperi- ja balletietendusi nii Moskvas, Peterburis kui Savonlinnas. Käesoleval hooajal teeb Mihhail Leontjev oma dirigendidebüüdi mitte ainult Eestis, vaid ka Jevgeni Svetlanovi nimelise Venemaa Riikliku Akadeemilise Sümfooniaorkestri ees.