Võistlusalasid oli kokku 5, milles omavahel rammu katsuti: rehvi kantimine, kompleksala- kohver + karusell + tünnivedu + kohver, paarisjõutõmme, paarispalk ja kivid. Vaatamata visadele ja tugevatele vastastele saavutasid ülekaaluka võidu meie Günther ja Erik, kellele omistati Eesti I amatöör paarisrammumehe tiitel.

Korraldajate poolsed tänusõnad võistluse toetamise eest: OÜ Terasman, OÜ Puiduladu, Z-Module OÜ, Sevenoil EST OÜ, Protekton OÜ, Viiking Ehitus OÜ, Eesti Professionaalsete Rammumeeste Ühing, MTÜ Arenduskoda ja Ambla vald. Korraldamisele kaasa aitamise eest Marko Kuningas ja Mikk Agu-le. 

*
MTÜ Aravete Jõujaama professionaalne rammumees Marko Remlik

Selle hooaja võib enda jaoks korda läinuks tunnistada MTÜ Aravete Jõujaama professionaalne rammumees MARKO REMLIK, kes peale amatöörsarja "Rammumees 2010" võitmist on kahe aastaga profiliigas tõeliselt suure hüppe teinud.

Juuni alguses alanud STRONGMAN GRAND PRIX 2012 I etapil Pärnus saavutas ta 7. koha, II etapil Vastseliinas 6. koha ja III etapil Tallinnas 4. koha. Võisteldi erinevatel aladel: kohver + pardikõnd (Marko lemmikala), rehvi kantimine, plokk, trepp, 380 kg timberraami kandmine, märgi vedu + kummi kantimine, palk, jõutõmme raamiga, 450 kg meremees, kivide tõstmine 180 - 212 kg, kükk raamiga, viiking press, karusell. Üldkokkuvõttes tagas see Markole väärika II koha, mis on igati kiiduväärt tulemus proffide hulgas.

Lisaks GP sarjale toimus sel suvel nädalavahetustel eri paigus üle Eesti võistluseid professionaalsetele rammumeestele.

Neist kõrgeim saavutatu Marko jaoks oli Kagu Eesti Rammumehe tiitel. Eestimaa Rammumees 2012 võistlusel Kohilas saavutas Marko 9 võistleja hulgas 5. koha. Restu Rammumees 2012 7 vägilase hulgas saavutas III koha. Võrdses punktiheitluses lõpp-protokollis Meelis Pungitsaga tõid edu Meelisele, kes oli saavutanud rohkem Markost paremaid kohti ja nii tuli ta võrdsete punktidega meie mehe ees teiseks. Võru Vägilane 2012 saavutuseks 7 rammumehe hulgas igati tubli II koht.

Samuti jõudis Marko võistelda ka ainsa osalejana Eestist Läti Vabariigis Highland Games rammumeeste võistlusel, kus meie rammumees tegi ühel alal Läti rekordi.

Vigastuse tõttu langes ta küll esikohaheitlustest välja, kuid üldkokkuvõttes saavutuseks 5. koht.

Amatöörsarjas võistlevate meie rammumeeste Günther Siimenson ja Erik Raag võistlushooaeg tänaseks läbi veel ei ole ja nende hooajast tuleb ülevaade järgmises vallalehes. Jõudu ja jaksu neile viimasel etapil 15. septembril.