Samas on meil suurepärased võimalused aastaringselt: valgustatud kergliiklusteed, kus saab kasvõi kõndida, kui suuski pole," räägib Kaire.

Start hoovõtjale

"Peaks looma inimestele motivatsioonisüsteemi, et nad liiguksid rohkem, see oligi algul kõik," meenutab Kaire.

"Oli ka mõtteid, et märkida virtuaalselt liikumine üles, korraldada üritusi," räägib Anneli. Liikumisklubi töörühm koguneski nõu pidama.

"Tugirühm sai kokku, arutasime ja selgus, et on panustajaid," rõõmustab Kaire. Kohtumisele järgnes elav meilivahetus.

"Algusest peale on põhimõte, et meie tegevus pole suunatud sportlastele, vaid nii-öelda tavalisele külainimesele.

Inimesele, kes ei liigu piisavalt või võtab hoogu, et liikumisega alustada," selgitab Kaire. Anneli ja Kaire sõnul peeti klubi luues silmas ka neid inimesi, kes kooli ajal vihkasid kehalise kasvatuse tunde või võistlemist. "Oodatud on ka need, kes harrastusspordiga juba tegelevad," naeratab Anneli.

Liikumisklubi tegevuses osalemiseks ei pea maksma, ei pea kusagile spordiklubisse kohale minema.

Liikuda on lihtne igas eas

"Nagu meie motogi ütleb: lihtsalt liikuma! Pole vaja rohkem panustada, kui vaid enese tahtmine ja meie toetus ning turvaline keskkond," lisab Anneli. Ühise mõttetöö tulemusena jõuti mõttele korraldada ühisüritusi, kus keegi ka kepikõndijaid, rulluisutajaid või jooksjaid juhendab.

"Juhendajatena tahtsime näha mitte verinoori, vaid kogenud harrastusliikujaid, kellel on hariduslik taust ja kes oleks ise head näited, et ka 50-60aastaselt on võimalik olla väga heas vormis," jutustab Kaire. Mõeldud-tehtud. Liikumisklubi eestvedajad korraldasid viis erinevat suvist jooksu-, kepikõnni-, rulluisu- ja matkaüritust ning igal korral on uusi liitujaid.

Liikumisklubi näol on tegu külaseltsi värskeima regulaarprojektiga, mis sai toetust KÜSKi Kohaliku Omaalgatuse Programmi fondist. Auhindadega toetavad klubi Tarplani Kaubanduse AS, Elion, DPD ja Nissan. Tabasalu Spordikompleks pakub aga liikumisklubi liikmetele püsisoodustust.

Üritustele lisaks kavandasid sportlikud naised e-liidese ehk teisisõnu virtuaalse päeviku, kuhu iga liikumisklubi liige saab päeva- või nädalapõhiselt sisestada oma liikumisi. E-liides rakendub novembrikuus. Oma andmete sisestaja ei vaja liikumisel telefoniliidest ega pulsikella - iga 30-minutiline liikumine annab ühe punkti. Lihtne!

Liikumine nakatab

Kui pärin Kairelt ja Annelilt, kes nad ise on, hakkavad naised naerma ja ütlevad: "Meie oleme liikumispisikud!"

Argipäeviti on Kaire töö seotud sisekujundusega ja Anneli töötab täiskasvanute koolitajana.

"Ma ei koolita täiskasvanuid liikumise alal, minu valdkond on sotsiaalne kaasamine," sõnab Anneli. Naisi seob see, et mõlemad on regulaarsed liikujad ja tervislikust eluviisist lugupidajad. Pimedad sügisõhtud on käes ja peagi vihmad tulekul.

Kaire ja Anneli liikumispisiku on Muraste rahvas kenasti külge saanud, sellest räägib nii iga ürituse suurenev uute liikmete arv kui ka südantsoojendav postitus küla kodulehel: "Aitäh, Kaire ja Anneli, kes te utsitate külarahvast liikuma!"

Jääb üle soovida, et veel palju heatujuliselt liigutud tunde ootaks ees ja põnevaid sündmusi oleks tulekul.