Suur tänu Kivi tn 1 mänguväljaku naabritele, kes aitasid külaseltsi hädast välja ning abistasid meid kaduma läinud tänavavalgustuse tõttu elektriga. Väga tublid olid Muraste külaseltsi noored abilised Greeta Perolainen, Kaidi Raid, Kristel Trei, Johanna-Liis Udumets ja Silver Kuusik, kes tervitasid külalisi väikeste "vitamiinidega", jagasid suppi, toimetasid päevajuhi abilistena ja Muraste Heategevusfondi loteriid korraldades.

Kõik noored ja täiskasvanud on väga oodatud meie järgmistes tegemistes osalema ja uusi vahvaid üritusi korraldama.

Vastlapäeval jagasime traditsiooniliselt ehedat hernesuppi ja vastlakukleid, seekord annetuste vastu.

Kohapeal sai infot külaseltsi liikmeks astumise kohta ning kel suures vastlatuhinas aega ei jätkunud, leiab info ning avalduse ka meie seltsi lehelt www.muraste.ee

Matk lõkkeplatsile

Vabariigi sünnipäeva väärikaks tähistamiseks kogunes 23. veebruaril ligi 50 huvilist Muraste mõisa ette, et võtta juba teistkordselt ette retk metsa ja mere äärde. Retkelistel kaasas lipud, trikolooris sallid ja tõrvikud, ikka selleks et tunne vabariigi sünnipäeva eelõhtul oleks ülev.

Katre Kuusiku juhtimisel läbiti u 5 km teekond läbi Muraste metsa mere äärde ning seati suund sihtpunkti, milleks oli taaskord Sisekaitseakadeemia Politsei-ja Piirivalvekolledži juures asuv lõkkeplats. Siinkohal soovime tänada piirivalvekooli väga toreda koostöö eest.

Lõkke äärde kogunenud rahvas laulis vabariigi hümni, Muraste külaseltsi liige Are Habicht pidas pidupäeva kõne, milles rõhutas meie küla inimeste omavahelist lähedust, tuues näiteks kortermajade elanikke, kus naaber tunneb naabrit või erilist lähedust metsaga, kus on tema enda ja poja ühes tehtud sild, mis sai meisterdatud külaseltsi poolt korraldatud talgute raames.

Isahunt Murastes

Ühise kapsasupi söömise ajal rääkis Val Rajasaar Muraste metsas tegutsevatest loomadest ja läbirändajatest, kellest 10 aasta jooksul paar korda käinud karu ja ilvese juurde saame sel talvel lisada ka isahundi.

Kolme suure kiskja tänapäeval üliharuldased külastused meie metsa kinnitavad meile taaskord, kui oluline on looduses toimivaga arvestada, kui oluline on hoiatav liiklusmärk "põder teel" sest nende rajad on sisse tallatud juba enne mõisa aega.

Eesti vabariigi sünnipäeva tähistamine öömatkaga on meie küla traditsioon. Kes sel korral osaleda ei saanud, siis kohtumiseni taas 23. veebruaril 2013, mil süütame tõrvikud ja võtame ühes lipud ning hoiame oma riiki hinges ja kodu südames.

Vastlatrall ja öömatk said teoks tänu headele organisatsioonidele ja inimestele, kes meie tegevust ja Muraste Heateofondi toetavad: Harku vallavalitsus, Tarplan Kaubanduse OÜ, Laulasmaa SPA, maanteeamet, Osman Kebab Grill, Bono, Baby Back, Tabasalu Spordikompleks, Muraste Looduskool ja Studio Viridis, Springmar, Seldren OÜ, Fazer Eesti ja Kiil&Co, Eesti Betoonelement.