Laste avalaulu ning sarmika saatejuhi õpetaja Iie Juhkamsoni tervitussõnade järgselt selgus, et toimub "Selgeltnägijate tuleproovi" sarnane finaalsaate salvestus, kus kolm vaprat selgeltnägijat peavad 2012. aasta olulisi sündmusi ennustama.

Finaalis olid salapärased ennustajad: halli habeme, musta keebi ning binokliga härra (õpetaja Ethel-Mildrid Bluman), pendliusku noor proua (õpetaja Merle Rennig) ning lipsu ja kaardipakiga soliidne härrasmees (õpetaja Merita Tamm).

Äge arutelu

Selgeltnägijad ennustasid näiteks Kalevi kojujõudmist, euro püsimajäämist, spordisündmusi ning rahvaloenduse tulemusi. Ennustati, et eelolev aasta tuleb tavapärasest veelgi vihmasem, ees on pikad pühad ning pikendatud tööpäev ja autojuhtidele algatatakse värske õhu hingamise kampaania "Kõik hingavad!".

Loomulikult toimus ennustajate vahel vaidlus. Igal ennustajal oli pakkuda ainuõige ennustus ning saatejuht pidi sageli ägeda arutelu reklaamipausiga katkestama. Salvestuse reklaamipausid olid aga huvitavad, sest siis esinesid Teelahkme Lasteaia nelja rühma lapsed.

Muusikaõpetaja Kadri Sakala juhendamisel esitasid lapsed ennustusküsimuste temaatikal vahvaid laule ning liikumisõpetaja Gadi Rohtjärve seatud tantse. Salvestuse lõpetusena näitas publiku nn plaksumeeter, et kõik ennustajad olid võrdselt tublid ja saatejuht kuulutas välja hoopis saate teise osa toimumise.

Peoõhtu jätkus mõnusalt. Tavakohaselt olid vanaemad kaasa toonud endavalmistatud küpsetisi ning nii prooviti enda ja teiste valmistatud erinevaid hõrgutisi. Muidugi oli oluline koos lapselapsega lasteaias ringi vaadata. Mõni laps sai päris esimest korda vanavanematele näidata oma rühmatuba ja õpetajaid ning lasteaias tehtud joonistusi ja meisterdusi.

Juba traditsioon

Memme-Taadi pidu on Teelahkme Lasteaia traditsiooniline üritus, mida on korraldatud alates 2003. aastast. Memme-Taadi peo toimumise nädalal räägitakse rühmades tavapärasest rohkem vanavanematest ning lapsed toovad kaasa fotosid oma vanaemast ja vanaisast. Sageli meisterdatakse rühmades vanavanematele ka mõni väike üllatus.

Igal aastal vastutab peo korraldamise ning ideelise teostuse eest üks lasteaia õpetaja, keda toetavad ja abistavad kõik ülejäänud. Seega on pidudel alati oma teematika. Näiteks seigeldi 2011. aasta "Mere peol" koos Nordea laevaga maailmas ringi. Veel on eelnevatel aastatel publikut lõbustanud Karlsson, Tipp ja Täpp ning memmed-taadid on ka koolipingis istunud. Peo etenduslikus osas näitlevad alati Teelahkme Lasteaia õpetajad ning muusikalise etteastega esinevad kõik neli lasteaia rühma. Enne pidu ja vajadusel peo ajal aitavad kaasa õpetajaabid.

Memme-Taadi peo traditsioon algatati eesmärgiga kaasata vanavanemaid rohkem lasteaia tegevusse. Päris oma peol on vanavanematel koos lapselapsega aega tutvuda tänapäeva lasteaiaeluga ning saada osa laste esinemisest ning meeleolukast peokavast.