Kevadest jõulukuuni sammunud aeg on toonud tõeliselt huvitavaid ja värskendavaid kohtumisi, ideid, museaale, samuti muutusi. Kevadsuviselt ettekannetele ja külauurimustele pühendatud aja täitsid sügise poole muuseumitunnid, muuseumisõprade mõttetalgud, (interneti) näitused ja vana pildi päevad. Uus aasta toob uusi tegevusi ja koostegemise rõõmu.

Vana pildi päeva vastu kasvab huvi

Uue tegevusega alustamiseks on kaks võimalust - alustada suurelt või siis vastupidi - tasa ja targu. Novembrikuu esimesel vana pildi päeval tuli muuseumisse oma vanu fotosid näitama üks huviline. Detsembrikuus oli põnevate fotodega tulijaid juba kokku kuus inimest ning fotosid oma erakogust tutvustas Olavi Lossi.

Seekordsed fotod olid seotud Aburi, Kurtna, Koonu ja Ärina küladega. Kõnekaid fotosid leidus erinevatest tööviisidest ja eelnimetatud külades elanud inimestest. Suur tänu kõigile, kes võtsid rõõmuks tuua muuseumisse oma loo piltide näol. Järgmine vana pildi päev toimub 17. jaanuaril kella 10-18.

Muuseumisõprade selts ja mõttetalgud

Palju aastaid muuseumi juures mitteametlikult tegutsenud muuseumisõprade selts registreeriti 22. novembril 2011 MTÜna Väike- Maarja Muuseumisõprade Selts, mille liikmeksastumise sooviavalduse saab alates 1. jaanuarist täita ka muuseumi kodulehekülje www.v-maarja. ee/muuseum kaudu. Väike- Maarja muuseum on paigamuuseum, mida hoiab töös Väike- Maarja vallavalitsus.*

Eelarvevahendid on piiratud, kuid samas saab väga palju ära teha vabatahtlike väärtusliku panusega ühiste ettevõtmiste läbi.

Jätkus jõulukohviku traditsioon

Aastaid muuseumis suurepärast jõulukohvikut tegevuses hoidnud Väike-Maarja naisselts oli otsustanud sel aastal kohvikut mitte enam korraldada. Naisseltsi jõulukohviku traditsioon on olnud aastate jooksul aga nii elamustpakkuv, et naisrahvatantsurühm Maarjakelluke otsustas kohviku korraldamisega jätkata ning tõi jõulukuu jõulukohviku ühes töötoaga "Meisterdame jõuluvana koti sisu" taas muuseumisse.

Väike-Maarja muuseum tänab lõppeval aastal kõiki häid sõpru, abilisi ja külastajaid, kes väärtustavad meie paikkonna lugu, soovivad seda tutvustada ja edasi kanda!