Muuseumikülastajatel on võimalus osaleda otsimismängus, mille käigus tuleb läbi käia kõik kolm kohta. Mängu algus- ja lõpp-punkti saavad osalejad ise valida - kas Kondase keskus või Viljandi muuseum. Viljandi muuseum paneb muuseumiööks välja kunstiaarded - kaks maali tuntud autoritelt.
Kondase keskus pakub võimalust otsida aardeid Paul Kondase maalidelt.

Mart Saare majamuuseum Hüpassaares meelitab muuseumiööl külastajaid muusikaprogrammiga.
18.00 Muuseumi tutvustus. Majahoidja Kalle Jaaniste räägib saja-aastasest majast, Riina Roose Mart Saarest.
19.00 Rahvalaulude laulmine koduoreli saatel. Mart Saare vanaonu poja Toru Jakobi tehtud koduorelil mängib Jaak Jürisson, laulavad Jaak Johanson, Riina Roose ja teised.
20.00 Mart Saare ja Anton Hansen-Tammsaare kohtumine. Tallinna Linnateatri näitlejad Andero Ermel, Kristjan Üksküla, Indrek Ojari ja Veiko Tubin loevad Tammsaare ja Saare mõtisklusi ning kirjutisi. Klaveril musitseerib Martti Raide.
21.00 Viljandi Kultuuriakadeemia jazz- ja pärimusmuusika üliõpilaste kontsert.
22.00 Saar ja Tammsaare kohtuvad uuesti.
23.00 Muuseumiöö lõpp, päris öö algus.
Kaasa võtta piknikukorv. Energia talu pakub taimeteed. Loomulikult on soovitatav jalutada rabas ja nautida VAIKUST.

Heimtali muuseumis (Eesti Rahva Muuseum) on muuseumiöö erinäitus „Külalised kodukandist". Valik Paistu ja Viljandi kihelkonna esemeid ERMi kogudest. Avatud on näitused „Minu kodu", „Mulgi naiste kindad" ja püsinäitus. Toimub aardeotsimismäng lastele muuseumi territooriumil. Heimtali rahvamajas on filmiprogramm „Vanad filmid Viljandimaalt" ning õpituba vanade puit- ja metallesemete puhastamise teemal.
Üllatused!

Heliloojate Kappide muuseumis Suure-Jaanis tähistatakse Joosep Kapi 178. sünniaastapäeva. Kõik on oodatud vanahärrat õnnitlema. Tulla on lubanud ka Carl Robert Jakobson ja Mihkel Veske - rääkimata Joosepi tütardest ja poegadest. Sünnipäevalapsele on kombeks midagi kinkida. Joosep ootab kingitusi, mis kõlbavad sünnipäevalauale panna. Arvestama peaks aga sellega, et söök-jook oleks lihtne, sest peent nugade ja kahvlitega õhtusööki ei tule. Seegi kord kuulatakse muuseumiööl Kappide muuseumis puhkpillimuusikat ja lauldakse, tantsitakse, maalitakse muusikat ja loetakse luuletusi ning muidugi otsitakse ka aaret. Ilusa ilma korral toimub enamus tegevusi muuseumi aias.

Mõisaküla muuseumi programm algab juba varem - kogu päeva on erinevates linna paikades näha vanaaegseid vaateid Mõisakülast. Fotokoopiatel on samad tänavad ja hooned 1920-1930. aastatel. Õhtul järgneb aarete otsimise võistlus ja joonistamine. Muuseumiööl on sissepääs muuseumidesse tasuta. Kogu muuseumiöö programm Eestis on nähtav veebiaadressil oo.muuseum.ee .