Projekti esimene päev oli reede, 23. september. Meid lasti ära teisest tunnist, et bussiga ühiselt Vainupea randa sõita, kus projektiga seotu aset leidis. Läksime kooli suvilasse, kus jaotuti rühmadesse ning töö sealt edasi rühmiti käiski. Esimesel päeval olid mitmed töötoad: õpiti tegema sõlmi, kuulati Eesti merenduse ajalugu, tehti selgeks meremärgid ja vaadati merekaarti ning mindi ilmselt kõige meeldivamale tegevusele - ühisele meresõidule. Korda mööda, tunniste vahetustega, käidi läbi kõik töötoad. Vihmane ilm andis meresõidule ehk isegi veidi vürtsi juurde ning üks rühm sai lisaks vihmale ka rahe kaela. Lõunapaus oli isealgatuslik ning kuna rühmad üsna eri tempos töötasid, täiesti ühist lõunapausi polnudki. Olenemata väikesest einest, olid kõik õnnelikud ning rahulolevad. Umbes kella kuue paiku õhtul alustati bussisõitu tagasi Kadrinasse, et järgmisel hommikul taas varakult kohal olla.

Laupäeva hommikul toimus väljasõit kooli eest kell 9:30. Jõudnud Vainupeale kooli suvilasse, rühmituti taas. Jällegi õpiti sõlmi tegema, käidi esmaabi loengus, õpiti navigeerima, tutvuti erinevate töökohtadega merendussektoris, prooviti selga skafandrit ehk veetürpi ja õpiti merel päästmist. Veetürbi selga proovinud ja hulpida saanud õpilased kiitsid kogemust. Oldi aga kurvad selle üle, et kehv ilm segas ära laupäevase kaatrisõidu. Viimaks anti kätte tunnistused ning oligi aeg lahkuda.

Hiljem korraldati kooli huvijuhi Kristi Aimla poolt väike arvamusküsitlus projekti meeldivuse kohta. Kiideti merenduse ajaloo huvitavust, skafandri proovimist ja päästerõnga loopimist, aga ka mõnusat seltskonda ning toredaid koolitajaid. Siinkohal suur kiitus ja tänu kõigile koolitajatele: Andrus Saulepile, Eha Merirandile, Matti Põdrale, Kaspar Sinijärvele, Rein Raudsalule ja Katrin Kaevule! Kiidusõnu oli palju ja kõik osalejad oleks koheselt nõus ka teist korda projektis osalema. Tahaks ju veel õppida esmaabi ja kindlasti rohkem meresõitu proovida.

Kindlasti ootame koolitajaid kevadel tagasi, et lõpuni viia päästerõnga viskamise võistlus, mis kahjuks liiga tugeva vihma tõttu pooleli jäi.