„Laupäeval ja pühapäeval pakuvad kesklinnas raekoja platsist kuni kaubamajani erinevaid tegevusi paljud ühingud ja esinejad, kellel on jutustada oma lugu. Lugudesse kaasatakse kõik lastekaitsepäeva külastajad,“ rääkis Lille Maja direktor Hele Riit-Vällik.

Raekoja platsi pealaval ja kaubamaja mänguväljaku laval etendatakse ja jutustatakse laupäeval erinevaid lugusid, Kesklinna pargis tegutseb Pärimusmaailm ning Küüni tänava pargis näeb Ahhaa teadusteatri etendusi. Kell 16-19 saab koos giididega jalutada mööda Tartut ja kuulda Tartu-lugusid.

Pühapäeval, 1. juunil kell 12.00 algab raekoja platsilt traditsiooniline lastekaitsepäeva rongkäik, mida juhivad linnapea Urmas Klaas ja laste lemmik Lotte. Kesklinna lavadel esinevad linna huvikoolide tantsijad, lauljad ja muusikud.

1. juunil kell 11 avatakse Annelinnas Kaunase pst 58a uus spordi- ja mänguväljak.

Pühapäeval kell 10–16 saavad lapsed üle-eestilise aktsiooni „Lapsed merele ja jõele” käigus nautida Jõmmu ja Pegasuse pardal laevasõitu ning saada teadmisi veeohutusest.

Lastekaitsepäeva lõpetab pühapäeval kell 18 Oskar Lutsu majamuuseumi aiakontsert.

Kõik lastekaitsepäeva üritused on tasuta.

Lastekaitsepäeva tähistamisest on Tartus saanud traditsiooniline koguperesündmus, mida noortekeskus Lille Maja korraldab koostöös väga paljude haridus-, kultuuri- ja noorsootööasutustega juba kaheksandat korda.

Rohkem informatsiooni Lille Maja koduleheküljel.