Materjalid, millest tänapäeval kasvuhooneid ehitatakse, on meie ilmastikutingimustele hästi vastupidavad. Klaasi asemel kasutatakse polükarbonaati. Ka kilesid, millega kasvuhoone karkasse kaetakse, toodetakse varasema ajaga võrreldes palju tugevamast materjalist.

Firma Dilar Kasvuhooned OÜ müüb Ukraina päritolu kasvuhooneid ja tarvikuid. Tegevdirektor Pavel Larin soovitas kasvuhoonet Agrosfeer. „Tsingitud torudest karkassi on lihtne kokku panna, kuna kasvuhoonel on juba ots ühe tükina valmis. Samuti on kaared ühes tükis.”

Larini meelest on kõige paremad polükarbonaadist kasvuhoonekatted. Need lasevad hästi valgust läbi ja on vastupidavad nii tuultele kui talvel lumele. „Kui polükarbonaadist konstruktsioonid paigaldatakse tsingitud terasest karkassile, mille torud on paksusega 0,8 mm,” selgitas ta, „ei nõua selline kasvuhoone vundamenti.”

Kasvuhoone peaks saama aias võimalikult päikeselise koha, et valgus taimedeni jõuaks, ja asuma ideaalis ida-lääne suunas. Kasvuhoones võiks olla ka osaline varjutamise ning kindlasti ka jahutamise võimalus, kui suve kõrghetkedel päike liiga kõrvetavaks muutub.

Loe edasi Kuulutajast.