53. jüriöö jooks, mis sel aastal toimus Vastseliinas, pakkus tööd ja väljakutset jaoskonna naistele. Öisel orienteerumisel Tallinn-Luhamaa maantee ületamine oli meie naiste julgestada. Töö tegi ohtlikuks pimedus ja mõningad masinad, kellele nagu ei kehtikski kiirusepiirangud. Ise tagasin sportlastele meditsiiniabi kättesaamise. Kõik läks siiski õnnelikult ja paigaldada tuli vaid paar plaastrikest. See-eest koju sain alles vastu hommikut poole viie ajal - tuli oodata, kuni viimane võistleja oli rajal.

Koos Ly Ojarandiga jõudsime osa võtta Naiskodukaitse koormusmatkast Raplamaal, kus sai ennast proovile panna nii vastupidavuses kui erinevate ülesannete lahendamisel. Nüüd, nädalaid hiljem, meenutame juba naerusui 42 põrgulikult rasket läbitud kilomeetrit. Seljas patrullkott, mis kaalus 15-20 kilo, vöövahel püstol USP ja käes automaat AK-4, mis, arvestades Põhja-Eesti metsa ja võsa, kippus igale poole kinni jääma. Tohutu Keava raba ületamine ja vastutegevus kogu raja ulatuses panid proovile kõik osalejad. Verised varbad ja villid, valutav selg ja krambid jalgades annavad tunda tänini.

24. mail andis Rõuge-Vastseliina kompaniiülem kapral Aare Hõrn kompanii üle uuele kompaniipealikule, nooremseersant Taavi Pavlovile. Kell 4.35 Eesti Vabariigi lipu heiskamine Meremäe mäe otsas lõi ajaloolise hetke erakordselt kauniks. Seisime koos Naiskodukaitse Vastseliina jaoskonna esinaise Ly Ojarandiga ja tundsime, et see on see hetk, mille pärast tasub siia tulla ja siin olla.

Kuu lõpul on ootamas koolitus Kirikumäe järve ääres, kuhu ootame ka lasteaia töötajaid ja kõiki vanemaid. Koolituse viib läbi vetelpääste töötaja Pärnust ja esmaabina oleme lisanud juurde väikelaste elustamise ja uppumisest päästmine. Teadupärast on väikelapse elustamine kordades keerulisem kui täiskasvanu päästmine. Kuna koolitajad on oma ala professionaalid, siis on võimalik osalejatel saada ka tunnistus koolituse läbimise kohta. Jälgige infot ja osavõtusoovist teatada mulle telefonil 528 4474.

Ees ootab võidupüha paraad Pärnus ja maakaitsepäev, kuhu anname kindlasti oma panuse. Naiskodukaitse Keskjuhatuse tänukirja saavad seoses võidupühaga meie jaoskonnast Ly Ojarand ja Raili Purgi.

Siinkohal tänan asendamatuid Vastseliina jaoskonna naisi: Egel Alla, Tiiu Silm, Mireena Veske, Egne Veske, Eve Kons, Raili Purgi ja Ly Ojarand

Soovin kõikidele lugejatele sooja suve ja päikest!