Sel aastal oli teatepulk Laukna Naisseltsi käes, sest Teenuse naised viisid eelmisel suvel rahva kaheks päevaks Ida-Virumaale. 10. ja 11.augustil sai teoks õppereis Tartusse ja selle ümbrusse.

Sisutihe päev Tartus algas vanalinnas Mänguasjamuuseumi külastusega. Vaatasime ringi Antoniuse Gildi õues, mille töökojad olid kahjuks puhkepäeval suletud. Õpetlikud ja huvitavad olid tunnid AHHAA-keskuses ja Tartu Ülikooli Botaanikaaias. Õhtul oli võimalus nautida Emajõe Suveteatri etendust „Undiin".

Teine päev algas Tartu tähetorni külastusega, edasi oli sihiks veidi üle aasta tegutsenud Jääaja keskus Äksis. Teejuhiks selles hiiglaslikus keskuses oli giid Kaupo Mets. Lihtsalt ja arusaadavalt saime ülevaate jääaja tekkest Eestimaa alal, arengutest pärast jääaega kuni tänase päevani ja sellest, mis kaugemas tulevikus ees ootab. Omaette haruldus on keskuse unikaalne ja atraktiivne ekspositsioon.

Vaatamata pilvisele ja jahedale ilmale sai nautida ka parvesõitu Saadjärvel. Ekskursioon lõppes ühise lõunasöögi ja pildistamisega Elistveres.

Meie projekti rahastas (bussisõit) Märjamaa Vallavalitsus, kõik muud kulutused olid osavõtjate enda kanda. Huvitav oli seegi, et projekti esitasime SA Loodna Vabaajakeskusele, mis lõpetas vahepeal tegevuse, aga et meie projekt oli piisavalt selgelt lahti kirjutatud, saime soovitud rahastuse ka uues süsteemis.

Ekskursioon on lõbus ja arendav reis, mis ühendab kogukonda, tekitab ja väärtustab traditsioone ja toetab ühistegevust.

Selle õnnestumisele aitasid kaasa suur hulk abilisi alates kohalikest raamatukoguhoidjatest Lauknal, Sipas ja Teenusel ning lõpetades bussijuht Raivuga, kellele võis igal hetkel ja olukorras loota. Rõõmsameelne ja ühtehoidev reisiseltskond on parim tänu korraldajatele. Ongi aeg teatepulk edasi anda Sipa Naisseltsile.

Loodame südamest, et ühissõitude traditsioon ei katke.