Keskharidusega sisseastujate seas on seni populaarsemad erialad veokorraldus, kondiiter ja majandusarvestus.
Keskhariduse baasil võetakse õpilasi vastu 17 erialale, kokku kuni 511 õpilast: tarkvara ja andmebaaside haldus, multimeedium, mehhatroonik, elektrik, soojusseadmete käitaja, müügikonsultant, väikeettevõtlus, majandusarvestus, hotelliteenindus (toateenija), kelner, arvjuhtimisega (APJ) metallilõikepinkide operaator, keevitaja (kaitsegaasmetallkaarkeevitus MIG/MAG), turismikorraldus, kondiiter, veokorraldaja, rõivaõmblemine, piut- ja kiviehitiste restauraator.

Narva KÕK-is saavad algaval õppeaastal keskharidusega inimesed 5 erialal õppida kas kooli- või töökohapõhises õppes: väikeettevõtlust, mehhatroonikat, tarkvara- ja andmebasside haldust, arvjuhtimisega metallilõikepinkide operaatoriks.
Lisaks on soojusseadmete käitleja erialal täielikult töökohapõhine õpe.

„Töökohapõhine õpe sobib inimesele, kes juba töötab erialal, kuid tal puudub vastav haridus,“ sõnas Narva Kutseõppekeskuse direktori k.t. Joel Guljavin.
„Samuti on see sobiv, kui ettevõte ja töötaja tahavad töötajat ümber õpetada erialale, mida selles konkreetses ettevõttes rohkem vajatakse. Näiteks keevitaja õpib ka metall-lõikepinkide operaatoriks,“ lisas Guljavin.

Töökohapõhise õppe puhul käiakse koolis ca 1/3 õppekava mahust. Teine kolmandik on õppeainete omandamine oma töökohal mentori juhendamisel. Kolmas kolmandik õppekavast on praktika, mis samuti toimub õpilase töökoha baasil.

„Töökohapõhistesse õpperühmadesse kandideerijatelt küsime, kas nende jaoks on parem õppida päeva esimeses või teises pooles,“ ütles Narva Kutseõppekeskuse vastuvõtukomisjoni vastutav sekretär Elyanna Romanova.
„Augustis teeme laekunud informatsiooni põhjal vastavad otsused,“ täiendas Romanova.

Narva KÕK-i vastuvõtukomisjonis on õpilasel võimalus ennast kirja panna lisaerialale, s.t. teisele erialale, kui õpilane ei peaks läbima konkurssi enda poolt valitud prioriteetsel erialal.

Õppetöö kestus olenevalt erialast on alates 6 kuust kuni 3 aasta ja 6 kuuni. Õpe on tasuta ja õpilastele, kes saavad üheaegselt nii kutse kui keskhariduse, on ka toitlustamine tasuta.

Narva KÕK-i võetakse õppima põhi- või keskharidust tõendava lõputunnistuse hinnete keskmise ja vestluse alusel.
Põhihariduse baasil õppimiseks saab avaldusi esitada 10. augustini ja keskhariduse baasil 17. augustini. Pärast seda on võimalik õpilasi täiendavalt vastu võtta vaid vabaks jäänud kohtadele.
2012. a. augustis võetakse Narva KÕK-i vastu kuni 751 uut õpilast.

Õppetöö algab 3. septembril 2012.

Narva Kutseõppekeskus (Narva KÕK) on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1300 õppurit ja töötab 128 inimest.
Narva KÕK-is koolitatakse kokku kuni 30 õppekava alusel. Narva KÕK korraldab ca 130 erinevat kursust ja täiendkoolitust töötajate kvalifikatsiooni tõstmiseks ja ümberõpet.