Olen ennast esialgu piiranud kolledžiga, sellega, mida ma saan siin ära teha. Arvan, et kasuks tuleb kogu lõimumisvaldkonna risti ja põiki tundmine, alates haridusest kuni meedia ja tööturuni välja. See on tulnud tänu sellele, et olen 15 aastat teinud selles valdkonnas uuringuid ja analüüse ning olnud pikka aega integratsioonikavade väljatöötamise juures. Kuna Narva kolledž ja kogu Ida-Virumaa istutub ilusti lõimumisteemasse, siis ma arvan, et sellest on kasu.

Teiseks − ma ei tule väljastpoolt süsteemi. Olen töötanud Tartu ülikoolis õppejõuna ja teinud päris palju teadustööd. Praegugi on mul doktoritöö käsil. Kõrghariduse ja akadeemilise maailma tundmine on kindlasti selles ametis kasulik.

Eeliseks on ka see, et olen siin piirkonnas üles kasvanud ja see on teistmoodi kui muu Eesti. Ehk siis kogukonna tundmine − selle all ma pean silmas kõiki Ida-Virumaa elanikke, mitte ainult vene keelt kõnelejaid.

Kui kerge või raske on oma eelkäija Katri Raigi kingadesse sobituda?


Väga raske. Katri on ju nii suured kingad ette andnud. Saavutuste latt on väga kõrgele aetud. Ei ole vist ühtegi auhinda ega nominatsiooni, mida ta ei oleks saanud. Järele teha on väga raske.

Loe täispikka intervjuud Põhjarannikust.