Nedsaja küla on viimastel aastatel võtnud ette mitmeid algatusi, tänu millele on külaelanike elukvaliteet tõusnud. Kuus aastat tagasi rajatud külaplatsile on erinevate projektide tule­musena ehitatud kõik vajalik, et lisaks külapäevale saaks seal toimuda ka uusi suuremaid üri­tusi. Näiteks eelmisel aastal viidi samal platsil läbi Värska valla II külade mängud. Selle aasta septembris on Nedsaja külaplats aga üle-eestilise orienteerumisvõistluse võistluskeskuseks. 2011. aastal läbiviidud KIK-i projekti tulemusena taastati Väiko-Nedsaja külas ajalooline külatiik, mis on elupaigaks looduskaitsealusele harivesilikule.

Lisaks harivesilikule ja konnadele tunnevad uuest tiigist tihtipeale mõnu ka külalapsed. 2012. aastal rajati MTÜ Nedsaja Külaseltsi eestvõttel ja PRIA projekti toel Värska küladesse 19 uut ootekoda. Usun, et ootekodades olevad külade ajalugu tutvustavad infotahvlid on huvitavaks lugemiseks nii vanematele külaelanikele, aga tugevdavad ka nooremate ning uute külaelanike identiteeti.

Mul on väga hea meel, et sel aastal on Nedsaja külla tulnud elama uusi noori inimesi ja ka rahvastikuregistri andmetel on Nedsajasse sissekirjutatud inimeste arv hakanud viimastel aastatel järjest kasvama.