Aste huumoriõhtu "Nalja nabani", Naljatilk, naljapäev või sel aastal muheda liialdusena suisa festivaliks tituleeritud üritus on läbi aastate olnud küllaltki muutuva moega. Minul on lust olnud kaasa lüüa neljal viimasel naljapäeval. Ülejäänute kohta olen lugenud kas vanu artikleid või kuulnud kellegi mälestusi.

2005. aastal korraldati Kaarma valla ja Kadi raadio ühisüritusena Aste huumoriõhtu "Nalja nabani". Kohapeal räägitud anekdoote sai hiljem kuulata raadiost "Naljatilga" saates. Lisaks üheksale võistlejale vestsid tookord naljalugusid ka žürii liikmed Jaanus Kõrv ja nüüdseks meie seast lahkunud Juri Zabellevitš.

Nende esimesel korral kõlanud ja kõrva jäänud juttude tagajärjel sündis pisut hiljem ka nüüd juba teada-tuntud Küla Karla tegelaskuju. Seda kinnitas ka tänavust naljapäeva väisanud Karla ise, kui õhtu alguses jutuotsa lahti tegi. See on iseäranis vahva fakt, kaunistamaks juubelihõngulist naljapäeva.

Sära ja hoogu andsid õhtule Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilaste nopped nende oma kabaree-etendusest "Le Cabaret du Chat Noir". Kirev ja väga erinevaid stiile kokkusulatav virvarr kiskus suunurgad ülespoole ja pani jala kaasa tatsuma nii noortel kui ka vanadel pealtvaatajatel. Mõnel pani ka lokid lehvima, sest hoogne tants käis lihtsalt niivõrd lähedal. Vahva ja ergutav vaatepilt igatahes!

Küla Karlal oli see muuseas juba kolmas kord Aste klubis käia. Aga meie naljapäeva on väisanud ka teised tuntud huumorisõbrad: Priit Aimla, Margus Abel, Peeter Kaljumäe, Elmar Trink ja Feliks Kark ehk Saepuru Sass ja Vinkli Aadu ansamblina Johhaidii, Raimo Aas, Jüri Aarma ning Arlet Palmiste kloun Arletina. Tänu mitmekülgsetele esinejatele ja muidugi ka kohalikele tublidele naljatilkadele on see üritus olnud ühtaegu lihtsalt oma ja samas alati omanäoline.

Sel korral võtsime me naljapäeva motoks, et "Me ei tee nalja mitte hiidlaste üle, vaid hoopis nendega koos". Ühe kultusfilmi pealkirjaga pisut mängides võib saabunud külalised kokku koondada nimega "Neli hiidlast ja koer", sest lisaks Hiiumaa juurtega Küla Karlale olid ka tantsuks mänginud ansambli Hands Three (H3) liikmed hiidlased. Ja koer oli neil ka kaasas. Küll mitte Šarik, aga sellest pole lugu, sest ega hiidlased ka mingid tankistid ole.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et kahe päeva kohta oli meelelahutust pea igale maitsele. Publikut jagus samuti piisavalt. Eks tuleval aastal saab uusi vigureid teha ja näha ning ikka humoorikalt kevade saabumist tähistada. Naer on terviseks!