meetodi arengut Eestis.

Foorumteatrite festivalil saab tutvuda foorumteatri põhimõtete ja rakendusvõimalustega, lihvida ja täiustada etenduse läbiviimise oskusi ning mõelda foorumteatri tuleviku üle Eestis. Festival koosneb kolmest osast: foorumetendustest, etenduse juhtide ehk jokkerite mõttekojast ning õpitubadest.

Neli eesti foorumtruppi (VAT Teatri foorumgrupp, Tartu noortekeskuste foorumteatri trupp, MTÜ PAL ja Lastekaitse Liidu foorumgrupp) viivad läbi foorumetendused Tartu kooliõpilastele. Foorumetenduse juhtide ehk jokkerite mõttekojas otsitakse Piret Soosaare eestvedamisel võimalusi, kuidas tõhustada eesti foorumgruppide koostööd, laiendada foorumteatri ampluaad Eestis ja teadvustada avalikkusele foorumteatri rakendamise võimalusi. Õpitube, mille tulemusena valmib viimaseks päevaks kaks foorumetendust, juhendavad Iwan Brioc Walesist ja Carl Mikael Renlund Soomest.

Iwan Brioc on rakendusteatri konsultant Walesist. Ta on õppinud filmindust, humanitaarteadusi, draamateraapiat ning kunsti. Praegu töötab ta Cynefini teatri kunstilise juhina. Brioc, keda peetakse üheks kogenumaks rõhutute teatri (Theatre of the Oppressed) süsteemi praktiseerijaks maailmas, on juhendanud töötubasid üle kahekümne aasta. Brioc on välja toonud üle veerandsaja lavastuse, kasutades neis enda loodud labürintteatri metoodikat, mille eest anti talle 2006. aastal Creative Wales Award.

Carl Mikael Renlund on näitleja ja teatriõpetaja Soomest. Renlund on õppinud näitlemist, kunsti, massikommunikatsiooni, pedagoogikat ja tervendamiskunste. Ta on olnud üle kümne aasta näitleja Soomes, samuti töötanud erinevate kogukondadega Aafrikas, tutvustanud Aafrika kultuuri Soomes ning olnud ka õppejõud Soome kõrgemates õppeasutustes. Renlund on õpetanud eesti foorumteatri tegijaid 1999. aastast alates.

Foorumteater on osalusteatri vorm, mis võimaldab kogukonnal arutleda oluliste probleemide üle ja otsida neile lahendusi draamavahendeid kasutades. Foorumteatri looja brasiillane Augusto Boal on öelnud, et foorumteater on proov või ettevalmistus päriseluks. Selle käigus saab otsida ja turvaliselt läbi proovida erinevaid lahendusi päriselu probleemidele. Eestis on meetod tuntud ka sotsiaalteatri nime all ning seda on rakendatud näiteks koolivägivalla vastu võitlemisel.

Festivali toetavad Eesti Kultuurkapital, Briti Nõukogu, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ ja SA Domus Dorpatensis. Festivali partnerkoolid on Tartu Forseliuse Gümnaasium, Tartu Katoliku Kool, Tartu Kesklinna Kool ja Tartu Erakool.