Oluline on, et kaks noort tulid sel aastal juba teist korda kindlalt Eesti meistriks. Kevadel võidetud kuldmedalitele lamades surumises lisasid nii Alexander Volmers kui Aleksander Gertsjak nüüd kulla ka kolmevõistluses, seejuures parandasid mõlemad oluliselt oma seniseid paremaid tulemusi.

-74 kg kehakaalus sai kindla võidu Aleksander Gertsjak kogusummaga 450 kg, -83 kg kehakaalus Alexander Volmers soliidse kogusummaga 550 kg. Mõlema noormehe kehakaalus oli viis võistlejat. Absoluutarvestuses võitis Volmers 2. koha karika 372,92 Wilks punktiga ja Gertsjak sai 4. koha, kaotades karika vaid 0,29 punktiga. Kahju, et puudu oli töötav arveametnik!

Individuaalselt saavutatud kohad

-59 kg kehakaalus 2. koht Cristian Sepp. -66 kg kehakaalus jäi napilt 3. kohale meie noorim võistleja Kristo Kaljumaa, kuid tema punktisumma läheb tõusvas joones 300 poole! -83 kg kehakaalus sai tiitlivõistluste esmakogemuse Ermo Helliste, kes tegi kokku hea tulemuse, saades 237,38 Wp, kusjuures lamades surumise tulemus ilma tugisärgita oli 100 kg!

Suureks kaotuseks nii võistlejale kui võistkonnale oli meie vaieldamatu liidri äpardumine esimesel alal - kükkimises, kus kolmel katsel ei õnnestunud tulemust 245 kg kangiga fikseerida.

Meie ootused-lootused olid kõrged, sest vorm oli hea ja Tõnis Holmbergil oli ka viimane võimalus noorteklassi rekordeid veel püstitada. Võistlusmäärused ei luba enam rekordeid fikseerida, kui kolmevõistuse üks ala ebaõnnestub, seega tuli võistlus katkestada, sest ilmnes ka tõsine tervisehäda tehtud pingutustest.

Lisaks T. Holmbergile siirdub juba 2014. aasta algusest järgmisse vanuseklassi koguni neli kaasa võistelnud Märjamaa noort. Seal on neil head perspektiivid end taas kehtestada ja jääb soovida kõigile edu juunioride klassis!

Veteranidest tegid taas hea võistluse Ants Torri ja Heino Maiste. Torri tuli M2 (50-59av) vanuseklassis absoluutarvestuses kolmandale kohale 301,11 Wp ja Maiste M3 vanuseklassis kuldmedalile korraliku 342,22 Wp-ga. Maiste proovis lamades surumises püstitada kehakaalu uut Eesti rekordit selles vanuseklassis - 123 kg, kuid seekord jäi sellest napilt puudu.

Noorte võistkondliku arvestuse kokkuvõttes tuli meile TÜ ASK SK järel ikkagi teine koht, kusjuures kaotasime ligi 40 punktiga, samas võinuksime võita mäekõrguselt ligi 100 punktiga! Niisugune on spordi valu ja võlu. Kolmandaks platseerus taas REVAL-SPORT SK.

Pitseri meie esinemisele pani kindlasti ka varajane ärkamine enne ligi kolmetunnist sõitu Tartusse. Võistlejate tänu Märjamaa gümnaasiumile, Eeli Poolile ja Kalev Kottole, sest nii kohalejõudmine kui tugitöö võislusel vajab toetamist enam kui kümnest kandist!

Ilusat aastalõppu kõigile ja toimekat tulevat aastat!