Konkursi finalistidele on auhindadeks esinemiskutsed mainekatele festivalidele ning iga tippu pürgiva noore muusiku unistuseks on teha ka rahvusvahelist tööd. Mõnel on juba hulgaliselt esinemiskogemusi ja oma plaatki välja antud, kuid alati on võimalik jõuda veel kaugemale. Võistlejaid saadab Siim Aimla ansambel, konfereerib laulja-poetess Tuuli Taul , kes on Nõmme Jazzi konkursi võitnud 2009. aastal.

Eesti muusikutele toimus 21. märtsil Georg Otsa muusikakoolis kontsert-eelvoor. Rahvusvahelisele võistlusele pääsesid lauljad Kristjan Ilumäe ja Linda Kanter ning bassimängijad Siim Usin , Raimond Mägi ja Heikko-Joseph Remmel ning lisakoha sai võistlusele bassist Martin-Eero Kõressaar . Bassimängijad kruvisid lõppvõistluse jaoks pinge üles juba eelvoorus, esitades valdavalt omaloomingut. Nõmme Jazzi kunstilise juhi Toivo Undi sõnul on mitmed noored juba täiesti rahvusvaheliselt arvestataval tasemel esinejad, keda võiks vabalt kutsuda ükskõik millisele festivalilavale mängima. Eelvooru žüriis osalesid Tõnis Kõrvits , Ara Yaralyan , Helin-Mari Arder , Martti Tärn , Yvetta Uustalu , Ivo Heinloo ning Nõmme Jazzi korraldajad Jaanika Ventsel ja Toivo Unt.

Koostöös Eesti Jazzliiduga on 4. mail konkurssi lõpetava jamsession’i alguses esinemas Balti tipp-džässmuusikutest koosnev duo – Arkadi Gotesman Leedust löökriistadel ja Mart Soo kitarril. Mõlemad mängijad toovad sellesse koostöösse oma eelneva muusikalise tausta: džäss, impro, ambient, klassika, maailmamuusika. Noorte jamsession’i bändi liikmed on ise samuti noored džässmuusikud – Aleksander Paal saksofonil, Vladimir Võssotski klahvpillil, Ara Yaralyan kontrabassil ja Mihhail Nikitin trummidel. Jamsession on konkursil osalevatele artistidele suurepärane koht vabastada end konkursi pingest ning noortejämmid on võib-olla just tänu sellele täidetud erakordselt ülevoolava energiaga.

Konkurssi korraldab Nõmme Jazz, koostööpartner on Georg Otsa muusikakool. Konkurssi kajastab Soome ajakiri Jazzrytmit.

Kava

3. mai kl 17 poolfinaal (Nõmme kultuurikeskus), pilet 5 eurot.

4. mai kl 16 finaalkontsert (Nõmme kultuurikeskus), pilet 8/5 eurot.

4. mai kl 21.30 jamsession – Arkadi Gotesman / Mart Soo (Von Glehni pubi, kinosaal), pilet 10/5 eurot.

Piletid on müügil Piletilevis.

Nõmme Jazzi koduleht www.nommejazz.ee