On peresid, kelle jaoks on see teema leidnud juba lahenduse, kuna noor õppur on suutnud sõnastada oma kindla huviala ja leidnud ka sobiva paiga selle harrastamiseks, aga on ka neid, kelles see äratundmine sünnib hulga aastate jooksul ja erinevate alade vahel katsetades. Võib-olla leiab sobiva huviala Nõmme noortemaja ringide hulgast?

Esmalt on hea teada, mis valdkond lapsele või noorele on seni käe, jala, mõtte või silma järgi olnud. On selleks kujutav kunst, muusika ja laulmine, koreograafia ja liikumine, tehnika alad, pillimäng, looduskeskkonna uurimine, väikelaste ringid või hoopis mõtteosavust arendav kabe.

Järgnev valik on vaid napp sissevaade pakutavatest huvitegevusest.

Kujutav kunst

• Kunsti- ja villastuudiosse (õp Katrin Lengi) on oodatu inimesed, kes on haaratud käelisest tegevusest ning eelistavad töötada villa, lõnga ja värvidega.

• Kunstikursus (õp Tiiu Kiv) aitab noort kunstnikku joonistamisel ja maalimisel, arendada vaatlemisoskust, kompositsiooni ja perspektiivtaju.

• Keraamika (õp Alma Musting) on teraapiline käsitöö, mille esteetiline ja praktiline tulem, näiteks teekruus, rõõmustab kodus riiulil silma või sobib sõbrale kinkimiseks

Tehnika

• Lennumodellismis (õp Ardo Pärna) õpitakse tegema nii lihtsaid papist ja puidust lennukeid kui ka Euroopa võistlustel ilma tegevaid keerulisi süsinikust purilennukeid.

• Automodellism (õp Kaiar Tammeleht ja Rain Teder) pakub võimalust ehitada nii kiiruskui juhtraja automudeleid, millega võtta mudelautode juhtrajal omavahel mõõtu või püstitada vastaval rajal mitmesaja kilomeetrini tunnis ulatuvaid kiirusrekordeid.

Muusika ja laul

• Poistekoor (õp Marika Moks) on poistele, kel rõõmumeel võiks lauluks vormuda ja laulupeo võimas jõud kutsuv on.

Mõttemängud

• Kabe (õp Heinar Jahu). Nõmme noortemaja kabering on Eesti noorte esikabetajate kasvulava. Nii mõnigi on küündinud maailma parimate hulka.

Täpsem ja pikem nimekiri on noortemaja kodulehel www.nnm.ee.