Vana-Mustamäe supelasutuse rajamise eellugu ulatub tegelikult kümmekond aastat varasemasse aega. 1925. aastal, pärast Nõmme kandmist kuurortite nimekirja, hakati tõsisemalt mõtlema ka supelbasseinide rajamisele. Plaane esitati mitmeid - nii kaaluti Pääsküla jõe juhtimist Nõmmele, basseinide rajamist jõe kääru, puurkaevude vee kasutamist basseinide täitmisel jne. Nõmme ettevõtja Johan Must pakkus välja oma kava - ehitada supelasutus Mustamäe nõlva alla kasutades looduslikke allikaid. Johan Must ostis vajalikud maad ning võis hakata plaanitut ellu viima. Töid alustati 1935. aastal majandusministeeriumist saadud 15 000 kroonise laenuga. Kompleksi esimene järk - üks 50-meetrine bassein, vee eelsoojendustiigid ja kohvikuhoone - valmisid juba järgmisel aastal. Keskuse pidulik avamine toimus üle 3 000 inimese osavõtul 16. augustil 1936.

1937-1938 valmisid teine bassein, riietusruumid, 10-meetrine hüppetorn ning luigetiik. Vaatamata sellele, et puudusid kogemused taoliste rajatiste projekteerimiseks, paistis tolleaegne Nõmme supelasutus silma teravmeelsete tehniliste lahendustega. Supelasutuse basseinides viidi läbi nii Eesti meistrivõistlusi kui ka rahvusvahelisi jõuproove ujumises. Mitmed meistritiitlid viis Nõmmelt tulevane laulja Georg Ots, kes 1939 püstitas samas ka Eesti rekordi 800 meetri ujumises. Muutmaks asutust aastaringseks avati tolle aasta talvel siin liuväli ning harrastati talisuplust.

Praeguseks on Nõmme spordikeskusest saanud Nõmme linnaosa valitsuse allasutusena üks Tallinna kaunemaid haljasalasid, kus välja on ehitatud Eestis unikaalne välibasseinide kompleks. Kümme viimast aastat on keskust juhtinud Toomas Klasen, kes on Johan Musta vaimus keskust pidevalt edasi arendanud. Valminud on kaks olmehoonet, seiklusrada, kaunis tiikide kaskaad, suusasillad ja -tunnel. Pidevalt on paranenud keskuse hallatava 15-kilomeetrise Harku ringi seisukord, mille külastuskordade arv võib hinnanguliselt küündida veerand miljoni korrani aastas.

Spordikeskuse majandada on ka Hiiu staadion ja Vana-Mustamäe suusahüppemägi. Rekonstrueeritud staadion on Nõmme koolide kasutuses ja koduks jalgpalliklubi Nõmme Kalju esindusmeeskonnale ning järelkasvule. Vana-Mustamäe suusahüppemägi, kust oma sportlasteed on alustanud olümpiamehed Uno Kajakule ja Allar Levandi, on saanud viimastel aastatel koostöös OÜ-ga Seikluspark ja MTÜ-ga Eesti Terviserajad uue hingamise.

Keskuse katuse all resideerub Juhan Anupõllu juhitav Nõmme spordiklubi, milles üheksa spordiala treeningruppides tegutseb tuhatkond pealinna koolinoort. Siit on sirgunud 7-kordne maailmameister Kaija Helinurm Parve, Even Tudeberg, Urmas ja Marten Kaldveed, Piret Pormeister, Kadri Lehtla jpt. Keskuse majas asub ka rahvaspordiüritusi korraldav MTÜ Stamina spordiklubi büroo. Ka Nõmme Jazz 2011 toimus spordikeskuses basseinide ümbruses, mis andsid sellele muusikaüritusele oma aura.

Nõmme spordikeskuse 75. sünnipäeva tähistatakse laupäeval, 20. augustil. Kõik sellel päeval pääsme lunastanud saavad Nõmme spordikeskuse poolt kingitusena nautida põnevat kultuuriprogrammi. Täpsem info spordikeskuse kodulehelt.