Munitsipaalne perearstikeskus alustab esmaspäevast tööd kahe perearstiga, neist üks uue nimistuga. Lisaks on plaanis juurde leida veel kaks arsti, kuid nendele kohtadele inimesi alles otsitakse.

Linna perearstikeskuse juhataja Eve Karmo sõnul on esmaspäeval tööd alustavad arstid Epp Evard ja Janika Viilup suurte kogemustega spetsialistid, kes on kompetentsed nii laste kui täiskasvanute ravimisel. «Doktor Viilup on õppinud perearstiks, doktor Evard oli enne perearstiks spetsialiseerumist lastearst, seega ei peaks ka laste tervisemured neile võõrad olema,» sõnas Karmo.

Karmo hinnangul on Nõmme tervisekeskuses asuval perearstikeskusel selged eelised. «See asub nõmmelastele kodu lähedal ja siin on tagatud võimalikult palju teenuseid ühes kohas. Samas majas võtavad vastu eriarstid - günekoloog, kirurg, nahaarst, hambaarst, psühhiaater, kõrva-, nina- ja kurguarst -, ning ka uuringuvõimalused on siin head,» loetles ta positiivseid aspekte.

«Meie peamine eesmärk on haiguste ennetamine, et inimesed püsiksid võimalikult terved,» lisas Karmo.

Tervisekeskuses on tähelepanu pööratud ka liikumispuuetega patsientide ja lapsevankritega emade liikumismugavusele. Majja pääseb mööda kaldteed ning liikumist hõlbustab läbi nelja korruse sõitev lift.

Liitu linna perearsti nimistuga

  • 2. maist saab ennast doktor Janika Viilupi nimistusse kirja panna Nõmme tervisekeskuses Jaama 11, kabinetis 209 kella 8-18. Kaasa võtta isikut tõendav dokument. Avaldust on võimalik täita ka elektrooniliselt digiallkirjaga allkirjastatuna. Avalduse vormi leiab haigekassa kodulehelt aadressilhttp://www.haigekassa.ee/blanketid/kindlustatu/avaldus-perearstile.
  • Infot linna perearstikeskuse kohta saab telefonil 637 7730 või elektronposti aadressil info@perearstikeskus.eu.

Kommentaar: Rainer Vakra, Tallinna Munitsipaalperearstikeskuse nõukogu liige, Nõmme halduskogu liige

Tean, et Jaama tänava polikliiniku ehk praeguse tervisekeskuse tulevik meditsiiniasutusena on korduvalt rippunud juuksekarva otsas. Sinna on plaanitud kolida linnaosavalitsus või kavatseti hoone lausa maha müüa. Minu seisukoht on alati olnud, et esmatasandi arstiabi peab olema nõmmelastele kättesaadav oma kodu lähedal.

Siinkohal soovin tänada neid inimesi, abilinnapead Merike Martinsoni ja doktor Peeter Mardnat, kelle toeta poleks me suutnud oma eesmärki saavutada. Nüüd on kaunis hoone renoveeritud, sisustatud tänapäevase meditsiinitehnikaga ja usaldusväärsed arstid tööd alustanud. Kutsun kõiki soovijaid kasutama võimalust liituda linna perearstikeskusega, et saada osa kvaliteetsest arstiteenusest, mida pakub Nõmme tervisekeskus.