„Külastades meie Ameerika sõpruslinna Destinit, nägin seal, et koerteväljakud on ehitatud koerte suuruse ja kehakaalu järgi," rääkis Korp. „Nõmmel on see esimene selletaoline lahendus," lisas Korp.

„Oluline on ka see, et seni oli Pihlaka 12 hoovi jääv metsatukk aeg-ajalt alkoholi tarbimise koht ja päris tihti tuli sinna kutsuda politsei, et ohjeldada avalikus kohas alkoholi tarbijaid ja ka territooriumi lagastajaid," ütles Korp.

Koerte jalutusväljakud ehitasid valmis linnaosas sotsiaalsetel abitööliste kohtadel olevad mehed ning mõningatel töödel olid abiks ka linnaosas töötavad õpilasmalevlased. Esimeses etapis valmisid aedikud, infoviidad ning prügikastid koerte väljaheidete jaoks.  Jalutusväljakuid täiendatakse edasi, sest pimedamaks aastaajaks on vaja rajada ka väljakute valgustus ning koostöös koeraomanikega lisada ka mõningad treeningatraktsioonid.

„Meil on olemas üks korralik jalutusväljak Pärnu mnt 327 juures, mis jääb raudtee ja Pärnu mnt vahelisele alale, kuid see on mõeldud peamiselt suurtele koertele," ütles Korp. „Kindlasti peame arvestama, et Nõmmel on palju koeraomanikke ning järgmisel aastal võiks lisanduda veel mõnda piirkonda paar koerte jalutusväljakut," lisas linnaosavanem.

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul kujunes projekti kogumaksumuseks ligi 6200 eurot.