Mees ähvardas naist noaga, et too häält ei teeks ning kisa korral lubas kõri läbi lõigata. Naine seoti kätte juhtuvate vahenditega põrandale, kuid ta suutis sõlmed lahti saada. Kui varas seda märkas, muutus ta vägivaldseks, pekstes naist tugevate hoopidega näo ja pea piirkonda. Võimalik, et terariistaga, sest naise kätel olid ka lõikehaavad, tõenäoliselt enesekaitsest. Julmur leidis nööri ning sidus ta uuesti kinni. Kui varas lahkus, jättis ta vanainimese kinniseotuna külma ruumi põrandale.

Rünnaku ohvril olid luumurrud, haavad, millest osad vajasid õmblemist ning tursed, rääkimata psühholoogilisest kahjust.

Tema lapselapse sõnul on lugu niiöelda õnnelik õnnetus, sest praeguseks hetkeks on vanaema lubatud kodusele ravile ja olukord pole enam eluohtlik. Ta paneb südamele kõigile, kellel on kusagil üksikuid lähedasi, neile helistada ja käia külas: "Vajadusel kontrollida üle lukud ja suhelda naabritega. Iga inimese jaoks on turvatunne üks olulisemaid vajadusi ja kodu peaks olema kindlus, kus on turvaline olla. Tegutsege enne, kui võib juhtuda midagi halba. Kui see juhtus meiega, võib juhtuda ükskõik kellega. Ka meie jaoks tundub see kui õudusfilm, kuid kahjuks on see päris elu."

Põhja prefektruuri operatiivjuht Veiko Randlaine: "Politsei ja prokuratuur alustasid juhtumi osas kriminaalmenetlust ning
teeme kõik, et vanemat naist rünnanud kurjategija tabada. Eile töötasid
sündmuskohal aktiivselt politseinikud, et koguda tõendeid ründaja kohta
ning kasutasime ka politseikoeri. Palume kõigil, kel võib selle juhtumi
kohta olla infot, anda sellest kindlasti teada politseile lühinumbril
110."