Stein soovitab paigaldada hoovidesse anduriga valgustid-prožektorid ja võimalusel ka videovalvesüsteemi, mis salvestaks ning oleks suunatud ka maja juures olevale tänavale. «Loomulikult on inimeste rahalised võimalused erinevad, kuid sellest lähtuvalt tulekski toimida. Mõnel pool on paraku silma jäänud, et hoov on uhkeid autosid täis, kuid päris kaamera asemel on vaid makett,» sõnas Stein.

Kaamerate puhul on muidugi häda selles, et pimedas kapuutsi kandvat ja oma nägu varjavat pätti on pärast keeruline tuvastada, seda möönab ka politsei. Seetõttu oleks parem just anduriga prožektor.

Kindlasti tasub mõelda ka naabrivalvega liitumise peale, kuid naabrivalvest on täpselt nii palju kasu, kui aktiivsed on konkreetse piirkonna elanikud. Lääne-Harju politseijaoskonna Nõmme linnaosa konstaabli Marina Koivaneni sõnul võiks kodutänaval liikuvatest kahtlasena tunduvatest autodest või inimestest politseile teada anda. «Politsei reageerib kindlasti ning vajadusel kontrollib neid – parem karta, kui kahetseda,» lisas ta.

Politseisse soovitab kahtluse korral teatada ka Eero Stein. «Hinnake olukorda, kas tasub ise sekkuda või mitte, ja ärge omakohtu peale välja minge. Kui aga olete otsustanud ise kedagi kinni pidada, on vaja teadvustada endale turvariske. Vajadusel ja võimalusel kutsuge appi naaber või mõni teine läheduses elav tuttav,» rääkis ta.

Eero Stein on politseis eri ametikohtadel tööl olnud 1991. aastast. «Alustasin tööd just tolleaegses Nõmme politseijaoskonnas kriminaalpolitsei nooreminspektorina, samuti olin Saue linna konstaabel, kuna siis allus Saue territoorium Nõmme politseijaoskonnale,» rääkis ta. Samuti on Stein alates 2010. aastast olnud politseis relvaeksami komisjonis ning relvastuse ja taktikalise laskmise eriettevalmistuse instruktor.

Kel on mõtteid, kuidas linnaosa turvalisemaks muuta, või kes soovib üheskoos õhtuti kodukandis patrullida, saab Eero Steiniga ühendust telefonil 521 4780 või e-posti aadressil eerostein@gmail.com.