Erki Korpi sõnul on Nikolai von Glehnist aegade jooksul perioodilistes väljaannestes ilmunud mitmeid artikleid, kuid kokkuvõtvat teost, millel oleks püsivam väärtus, veel polnud. „Raamatust saab lähiaastatel linnaosavalitsuse kingitus näiteks parimatele koolilõpetajatele, tublimatele sportlastele, linnaosa külalistele ja loomulikult Nõmme 85. sünnipäeval kõigile neile, kes on Glehni pärandi ja seeläbi ka Nõmme identiteedi avamisele aastate jooksul kaasa aidanud," selgitas linnaosavanem.

„Tinglikult koosneb raamat viiest osast. Seal ilmuvad teatrimees Voldemar Panso uurimused „Mees, kes rajas Nõmme" ja „Nikolai von Glehn". Tutvustamist leiab Glehni ja tema järglaste saatus Brasiilias ja Saksamaal. Ajaloolane Leho Lõhmus kirjutab raamatusse ülevaate Glehnist, mis oleks täienduseks-selgituseks Panso tekstidele. Samuti võetakse kokku erinevate kodanikeühenduste ja linnaosavalitsuse aastatepikkused ponnistused Nõmme rajajale ausammas püstitada," lisas Korp.

Tallinna Nõmme linnaosa tähistab 12. novembril Nõmmele linnaõiguste andmise 85. aastapäeva. Sel päeval avatakse ka Nõmme linna rajajale Nikolai von Glehnile mälestussammas, mille autoriteks on skulptorid Aivar Simson, Paul Mänd ja arhitekt Kalev Lepik.