Meie rühmal on põhjust tähistada, sest oleme jälle aasta vanemaks saanud, palju õppinud ja muidugi jätkuvalt õpihimulised! Tõelised Noored Kotkad!

Te võite ju küsida, kes need Noored Kotkad on ja mida nad teevad?

Kaitseliidu eriorganisatsioon Noored Kotkad on avalik-õigusliku juriidilise isiku struktuuriüksusena tegutsev vabatahtlik skautlik poiste organisatsioon, mille tegevuse eesmärk on isamaalises vaimus kasvatada noori vaimselt ja kehaliselt terveks Eesti kodanikeks. Noored Kotkad on Kaitseliidu eriorganisatsioonina asutatud 27. mail 1930. aastal.

Selles vaimus me siis tegutseme! Õpime orienteeruma metsas, esmaabi, ellujäämist ja erinevaid nippe, et siin maailmas paremini toime tulla.

Laagrites olles on poisid leidnud palju tuttavaid ja sõpru üle terve Viljandimaa. Ja see on väga tähtis, sest aitab noortel sotsialiseeruda.

Aasta on kiiresti möödunud. Oleme aktiivselt osalenud erinevatel Sakala maleva poolt organiseeritud võistlustel, olgu need siis suusavõistlused, matkamängud, kabe-male turniirid. Ja alati on poisid esimeste seas!

Aktiivsed võistlejad meeskonnas on: Mart Anijärv, Andres Eek, Martin Lõssov, Madis Eek, Sander Pall, Indrek Orav. Meiega liitus ja asus kohe tegutsema Markus Timps. Teised meie rühma liikmed on tagasihoidlikumad, aga ma loodan, et neil on ka seda õpihimu ja võidujanu piisavalt.

Hetkel on suur töö ees, sest valmistume osalema Paistu Kooli Noorkotkaste ja Kodutütardega Tanel Padari võimlemispeoks. Meid abistab ja annab energiat ning temperamenti edasi tantsuõpetaja Kristi Pajuste. Oleme tohutult tänulikud , et Ta oma vabast ajast noori nii lahedalt juhendab! Kava koosneb võimlemiskavast ning püramiididest. Ülevaatus oli Põlvamaal Tilsi koolis. Ja pidu toimub 3. juulil Kalevi staadionil Tallinnas. Tulge meile kaasa elama!

Juunis on tulekul kahepäevane kanuumatk. Meil on ka au osaleda juunikuus Viljandis toimuval paraadil. Juulis juba Sakala maleva laager.

Need on meie-Nutikate Rebaste suveplaanid. Minul, kui rühmapealikul on suur au tegeleda nii toredate ja hakkajate poistega. Olen siiralt õnnelik, et Paistu vallas on noormehed, kellega võib luurele minna! Tänan väga ka noormeeste vanemaid, kes on poisid minu kätte usaldanud ja igati toetavad meie üritusi. Tänan!