Tartu Kivilinna Gümnaasiumi 10. klassis õppivad Greete ja Karl-Robert ning 6. klassis käiv Karl-Roberti vend Raimond on moodustanud kollektiivi nimega Beatstop. Algatuseks kostitati mind väikese muusikalise sissejuhatusega. Kõlas popurrii juba legendaarseks saanud lääne rokkbändide repertuaarist.

Beatstop esitas fragmente Th e Rolling Stones'i, AC/DC ja Guns'n'Roses'e loomingust. Noored on musitseerimisega tegelenud juba üle kahe aasta, Robertil täitub kolmaski. Eratunde võetakse küll Tartu muusikakoolides, kuid seda võimalust pakutakse ka Luunjas. Nimelt saavad Luunja noored käia kord nädalas tasuta nii kitarri- kui ka trummitundides, mis on hea võimalus enesearendamiseks. Lisaks tundidele saab kultuurimaja saalis ka proove teha. Olles viibinud Beatstopi proovis ja samas ise mitmetes Tartu prooviruumides kokkumängu harjutanud, võin kinnitada, et Luunja kultuurimaja saali akustika on hea ja bändiprooviks igati sobilik. Lisaks on kasutamiseks ka korralik trummikomplekt, head lampvõimendid kitarrile ja bassile, mitmed elektrikitarrid ning basskitarr. Ka klaverit saab mängida.

Mida noored Luunja vallas vabal ajal teevad?

Beatstopi liikmed on igatahes kodule lähedal asuva prooviruumiga rahul.

Lisaks on nad saanud ka kultuuri majas esinemiskogemuse, kui andsid jõulupeol kontserdi rahvast täis saalile. Uurin, kuhu noored muusikaga jõuda tahavad. Raimond vastab enesekindlalt, et ikka tippu välja. Ka Karl-Robert ja Greete kinnitavad, et muusika jääb kindlasti nende ellu ka edaspidi. Praegu tegelevad nad agaralt laulude kirju tamisega.

Karl-Robert teeb lugudele ingliskeelsed sõnad ja kogu ansambel loob instrumentaalpoole juurde. Andunud Th e Beatles'i fännidena ammu tavad Karl-Robert ja Raimond inspiratsiooni just neilt, Greete on kannustatud AC/ DC, Guns'n'Roses'e ja Metallica muusikast. Hetkel veel Beatstopil lauljat pole, kuid otsingud käivad. Liikmete arvates võiks valituks osutada võimekas laulja, kel on nendega sarnane maitse ja kes tõesti sooviks koostööd teha.

Uurisin, kui huvitav üldse elu Luunja vallas on. Igavuse üle kurta igatahes ei saa, sest Luunja Kultuuri- ja Vabaajakeskuses on tegemisi hulganisti. Peale pillimängu saab ka tantsuringis käia, DJ'ks õppida, sporti teha, videomänge mängida ja palju muudki. Seega on tegemist küll. Paremini võiks olla aga lood bussiliiklusega Luunja ja Tartu vahel. Nimelt lõppevad Lohkvas elavatel Karl-Robertil ja Raimondil ning Kavastu lähedal elaval Greetel Tartus koolitunnid täistunnil, samal ajal läheb ka buss, mistõttu tuleb järgmist tükk aega oodata.

Lõpetuseks mängivadki Beatstopi noored muusikud paar lugu ka biitlitelt. Just sellist vahetut, instrumentidel mängitud muusikat nad ehedaimaks tunnistavadki ja leiavad, et lood peavad olema kaasahaaravad ning energilised.

Publiku ja esinejate energiavahetus on tähtis. Loodan, et Beatstop pakub ka tulevikus hulganisti ehedaid elamusi ja soovin neile edu. Soovitan teistelgi Luunja valla noortel minna pillimängu proovima. Võimalused selleks on olemas.