Folkloorifestivalist võttis osa 25 kollektiivi 15 riigist. Festival avati rongkäiguga läbi vanalinna. Festivali tarbeks oli linna püstitatud kolm suurt lava.

Pillipiigadel oli võimalus esineda kuue täismahus kontserdiga pealaval kindluse õuel. Festivali raames sõlmiti jällegi väga palju välistutvusi.

Vabal ajal külastasid tüdrukud jääkoopaid ja termaal basseini. Peale festivali jätkus Pillipiigade kontsertreis Bratislava ja Viini suunas. Külastati Viini vanalinna-muuseume-ooperimaja, kuulsate helilooja tega seotud paiku, Schönbrunni paleed ja parki, Bratislava kindlust, ooperimaja, kuulati Bratis lava Raekoja platsil suvekontserti J. Straussi muusikaga.

Täname omalt poolt Pillipiigade vanemaid ja Eesti Kultuurkapitali sõidu toetamise eest.

Juuli lõpus käisid aga pillipiigad SA Põhja Eesti Turism kutsel Tallinnas, kus raekoja platsil tutvustasid end Põhja-Eesti kultuuriorganisatsioonid ja -kollektiivid, käsitöö- ja disainikunsti, toidukultuuri ning kultuuriturismi valdkonnas tegutsevad ettevõtted.

Harjumaad esindas kaks kollektiivi: folkansambel Pillipiigad Koselt ning laste ja noorte muusikaliteater Viimsist. Kultuuriprogrammi pikkus oli 5 tundi päevas ja iga kollektiiv pidi andma täis mahus tunniajalise kontserdi.

Pärast esinemist oli kollektiividel võimalus külastada Bastioni käike ja nautida mõnusat lõunasööki restoranis Renessanss.

Pillipiigad tänavad SA Põhja Eesti Turism, kes kutsus meid sellest üritusest osa saama.