Tore oli vaadata, kuidas noored kogunesid. Kes suure seljakoti, kes kohvriga. Tundus, et mõni plaanis kuni koolivaheaja lõpuni klubisse elama tulla. Elevus ja ootusärevus, mis õhus lendlesid, nakatasid ka mind. Pigem küll selles võtmes, et appi, mis küll saama hakkab... Kuna tegu oli Väikse Are sügispäevadega, siis oli õhtu peamiselt sisustatud sportlike võistlustega. Kokku moodustati neli võistkonda: Puma, Snoopid, Teletupsud ja Hello Kitty. Võistlusaladeks olid jalgpall, rahvastepall, muusika- ja filmiteemaline mälumäng ning teatevõistlus. Plaanis oli mängida ka sulgpalli ja teha meelelahutuslikke võistlusmänge, kuida kahjus nendeni me ei jõudnudki. Võitjaks osutus meeskond Puma.

Energia kulutatud, kõhud tühjad, asusime ühiselt suppi keetma. Naisseltsi tuppa laua äärde kogunes kamp näljaseid, kes moodustasid mõnusa vestlusringi. Kui jutud aetud, supp söödud ja nõud pestud algas saalis suurelt ekraanilt filmi vaatamine. Matid, magamiskotid, tekid ja padjad veeti saalipõrandale ning jäädi ootama, millal noorte endi valitud kauaoodatud õudusfilm („Vale pööre") peale pannakse. Esimesed allaandjad selgusid juba enne filmi algust. Teine punt loobujaid hakkas filmi keskel edasi-tagasi teelaua juures sebima ning kolmas osa puges telki juttu ajama. Üksikud vaprad vaatasid ka filmi lõpuni. Siinkohal selgituseks lapsevanematele, et põhjus, miks suurem osa alla andis, oli ilmselt selles, et oodatud õudukas ei olnud üldse hirmus ja psühholoogiliselt raske vaadata, vaid see film oli lihtsalt kole ja igav. Suurelt ekraanilt saime vaadata ka „Kariibimere piraate", kui saunalised olid oma leili visanud ja rätikud peas tagasi kinosaali naasesid. Ja nii see päev õhtusse veereski. Kes puges telki, kes kaminasaali, kes magamiskotti tuttu, kes teki alla filmi piiluma...

Üritus läks igati korda. Meil Siretiga ei olnud vaja mitte ühtegi situatsiooni lahendada, kuri olla või häält tõsta. Ares on väga toredad noored, kellega on meeldiv koos olla ja tegutseda, mistõttu ei jäänud see üritus kindlasti viimaseks. Põhiline on see, et noored ise jäid õhtuga väga rahule. Seetõttu on nad häälestatud juba uue filmiöö lainel, mis leiab aset detsembrikuu teisel või kolmandal nädalal Suigus koos sealsete noortega. Vaatame taas filme, teeme sporti ja lahutame meelt.

Suur tänu Siretile!