Korraldati Euroopa minimess teemal „8 põhjust, miks minna Euroopasse ja tagasi tulla Eestisse", mida viis läbi Madis Masing. See oli põnev, erinevate harjutuste ja testidega avasime oma loomust ja saime iseenda kohta rohkem teada. Noored Jonna ja Kristi viisid ise läbi eripõlvkondade mõttetalgud teemal „Kas eripõlvkonnad vajavad teineteist ellujäämiseks?"

Vanem generatsioon üllatas meid lauluga „Lootuste linnutee", mida esitasid Aleksandr Suvorov ja Osvald Pähno. Üheskoos punuti Külli Vaheri juhendamisel erinevate generatsioonide sõlmumise makramee-tehnikas seinakaunistus, kuhu said panuse anda kõik osalejad. Õhtul mängiti üheskoos pimevõrkpalli, kuulati ja vaadati erinevaid muusikalisi ja tantsuetteasteid Ülenurme Pere- ja noortekeskuse juures tegutsevate huvigruppide esituses. Siim Parisoo, kes on 3 aastat olnud noorteka kitarrikooli õpetaja, üllatas kõiki erilise etteastega, mis läks hinge. Küll on ikka lahe, et keskusel on nii palju erinevaid huvitegevusi, millega saab terve päeva esinemisnumbritega ära sisustada.

Ja mis veel, oma keskuse noormees Mikk tegi ka päevast fotosid ja veebitelevisooni ülekande ning videofi lmi tegid Mäksa noored Henri Kirss ja Janar Sarapu ning nende juhendajaks oli Mäksa noortekeskuse noorsootöötaja Andri Viinalass. Päeva toidumenüü oli ajendatud ajaloost.

Eesti ajalugu on tihedalt seotud mitme Euroopa riigi ajaloo ja toitumiskommetega. Menüü valik oli Poola ja Rootsi toidust Eesti köögis. Toiduprogramm oli kokku võetud ajaloolisest Uhti Kõrtsist ja esitatud Uhti Avatud Ateljee toidustuudio poolt. Menüüks oli rootsi leib ja poola võided, poola pelmeenid ja rootsi kastmed, rootsi maiustused ja poola garneering. Seda kõike pakkus meile Uhti Kõrtsi töökas ja lõbus meeskond.

Noortekeskuses oli üleval Tartu noormehe Anton Halliku omanäoline fotonäitus.

Päev oli rõõmu ja tegutsemist täis. Koos olid Ülenurme valla asutuste juhid, vallavalitsuse ametnikud, vallavolikogu liikmed, Tartu Maavalitsus, Tartumaa noortekeskused, Ülenurme noored - see kõik näitab, et Ülenurme Pere- ja noortekeskuse ning MTÜ Õnnemaa moto „Koostöös peitub jõud ja vägi" toimib suurepäraselt.