Huvitegevuse korraldamine noortekeskustes, mille raames alustas septembris tööd Suuremõisas PUUTÖÖRING Marko Martini juhendamisel. Grupi suuruseks on 8-10 last. Esimene kohtumine sai teoks 13. septembril. 144 tunni ulatuses saavad lapsed vanuses 7-11 ja 12-16 teha erinevaid puidust esemeid ja õppida uusi oskusi. Ring hakkab toimuma esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 16.00 noortekeskuse vastvalminud uues majas. Kellel on huvi, võib alati liituda. Kevadel on plaanis teha väljasõit tublidele osalejatele.

Tööelu tutvustavate tegevuste läbiviimine. Tegevustega on silmas peetud projektide tutvustamist ja noorte teavitamist projektidest, et anda neile võimalus osaleda projektis. Kuidas kirjutada oma isiklikku CV-d, kui ei ole töökohta eelnevalt olnud, ja kuidas esineda veenvalt ning enesekindlalt. Otsime erinevaid õppimise võimalusi nii mandril kui Hiiumaal, üritame selgitada, mis iseloomujooni vajavad erinevad erialad. Kõik tegevused aitavad noori hiljem teha valikuid iseeneses.

Enamik noori igatseb minna pärast kooli lõpetamist välismaale tööle või õppima; käsitleme erinevaid ohtusid, mis sellel teel võivad valitseda. Kavas on seda päeva läbi viima kutsuda noor, kes ise on töötanud või õppinud vähemasti aasta välismaal. Kavas on kutsuda erinevate eluvaldkondade esindajaid noortekeskusse.

Kogukonna arengut toetavate noorte omaalgatuste fondi loomine ehk NAF. Kui oled noor ja sul on vahva idee, kuidas saab muuta piirkonna vahvamaks läbi erinevate tegevuste, siis aitab NAF. Pane kokku oma väike meeskond, kellega sooviksid teha koos midagi, millest saavad kasu ka teised noored, siis tule noortekeskusse ja räägime lahti, millised on antud idee teostamisel veel vajalikud sammud. Õpime kirjutama projekti ja kui kõik hästi läheb, toetab sinu ideed noortekeskus ka rahaliselt!

Vaata lahtiste silmadega ringi Suuremõisas, mida Sa ise saaksid ära teha ning milleks oleks vaja abikäsi.