Tallinna Kesklinna Valitsuse, Tallinna Linnavalitsuse, sihtasutuse „Tallinn 2011", Eesti Kultuuriministeeriumi, Venemaa saatkonna ning integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse „Meie inimesed" korraldatud konkurss toimus juba kaheteistkümnendat korda.

Oma töid teemal „Minu linn" saatsid konkursile rohkem kui 2500 noort kunstnikku Eestist vanuses 3-17 aastat ja 3500 nende eakaaslast teistest riikidest. Töid laekus Lätist, Leedust, Ukrainast, Valgevenest, Venemaalt, Aserbaidžaanist, Kasahstanist, Armeeniast, Prantsusmaalt, Ameerika Ühendriikidest, Sri Lankalt, Lõuna-Aafrika Vabariigist, Iirimaalt, Hiinast ja Jaapanist.

Konkursi peakorraldaja Marina Tee sõnul on „Maa Värvid" Euroopas ainulaadne, hõlmates nii suurt hulka osalejaid. „Kindlasti oleme ka autasustatute arvult üks suurimaid noorte kunsti toetavaid ettevõtmisi," lisas Tee.

Tallinna Kesklinna vanem Aini Härm kinnitas, et „Maa Värvid" on mitte ainult oluline kunstitegevuse hoogustamisel, vaid annab noortele taiduritele rahvusvahelist kogemust, vormib lastes ja noortes kodanikutunnet ja austust oma kodupaiga ja selle ajaloo vastu.

Konkursi žüriid juhtisid tuntud Eesti kunstnikud Olev Subbi ja Nikolai Kormašov, keda aitasid Eesti Kunstiakadeemia tudengid.

87 noort kunstnikku Eestist ja 120 noort teistest riikidest saavad kingituseks diplomi, kunstitarbeid  ja DVD kõikide auhinnatute töödega.

Konkurss "Maa värvid" toimub "Tallinn - Euroopa Kultuuripealinn 2001" programmis.