Ka sellel aastal korraldatakse suvelavastus noorte eestvedamisel ning vanemate ja toetajate abiga. Nagu eelnevatelgi on tegelased peamiselt Kose enda elanikud. Sellel aastal on ka nii, kuid väikese erinevusega. Selle aasta näitlejad on peamiselt algklasside lapsed, kellele lisanduvad ka vanemad ning sellel aastal lööb lavastaja etenduses kaasa. Lavastajast rääkides on mul hea meel teatada, et sellel aastal on lavastaja, laulude autor ja üldse teose looja tuntud lauljatar Siiri Sisask.

Esimese muusikali, „Üks samm sinnapoole", teemaks oli inimene ja loodus, teise, „Suvevärvid" teemaks oli külalelu, siis nüüd kolmas kord on teemaks ajalugu ning arvamus, et noored peaksid teadma oma kodukoha ajalugu ja tundma oma juuri. Selle aasta lool on ka ajalooline tõepõhi all ning osa loost põhinebki sellel. Nimelt 1982 leiti siit samast Koselt 12. sajandi algusesse kuuluv savinõu, mis sisaldas hõbemünte.

Kuid võib kindel olla, et muusikali aardeks ei ole hõbemündid vaid midagi muud. Kui tahad teada, mis see on ole kohal 22-24 juuli Kose noortelaval.

Etendused toimuvad 22. juulil kell 19.00, 23.juulil kell 12.00 ja kell 19.00, 24.juulil kell 12.00 ja kell 17.00.

Lisainfot saab lugeda internetiaadressilt http://koseaare.wordpress.com/